7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Eglės Butkutės kūrybos paroda

The Room inf.
Nr. 40 (1234), 2017-12-01
Dailė Anonsai

Tapyba, piešiniai
2017 12 07 – 2018 02 07
 
The Room galerija
Polocko g. 17, Vilnius
Atidarymas gruodžio 7 d. 18 val.
 
Gruodžio 7 d., ketvirtadienį, 18 val. The Room galerijoje (Polocko g. 17, Vilnius) atidaroma tapytojos Eglės Butkutės kūrybos paroda, pavadinta 0.

Paroda vyks iki 2018 m. vasario 7 d.
Eglė Butkutė (g. 1991) yra jaunosios lietuvių tapybos kartos atstovė. Simboliška ir ambicinga, kad perspektyvi menininkė savo pirmąja personaline paroda atveria ir naujos galerijos The Room duris. 2014 metais, dar būdama studentė, Eglė nugalėjo prestižiniame „Jaunojo tapytojo prizo“ konkurse, o po kelerių metų apsigynė magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje (beje, teorinė jos darbo dalis taip ir vadinosi – „Kaip aš laimėjau Jaunojo tapytojo prizą“). Santykis tarp kovos ir nu-galėjimo, sporto ir meno, kultūros ir žmogiškųjų instinktų (jeigu pažvelgsime į tai platesniąja reikšme) yra šios menininkės dėmesio akiratyje. Net ir pati tapyba, kurioje akcentuojamas gestas, teptuko judėjimas, ekspresyvus piešinio charakteris, tai įkūnija pačia savo plastika. Pati menininkė teigia: „Savo darbuose paliečiu autentiškumo, asmenybės nykimo, savęs suvokimo, individo sudėtingumo problemas. Tapyba kalbu apie laisvę būti kitokiu. Mano motyvai atsiskleidžia kūno kultūros salės vaizduose, kuriuos renkuosi dėl asmeninių potyrių ir siekio iš jų išsilaisvinti“.

Parodos pavadinimas „Nulis“ (o ne raidė O) išreiškia pradžių pradžią. Dar piramides (fizinių pastangų ir civilizacijos sprogimo išraišką) statę senovės egiptiečiai manė, kad šis ženklas reiškė „bazinį lygmenį“, nuo kurio aukštis aukštyn buvo žymimas teigiamais skaičiais. Tad pirmoji paroda naujoje galerinėje erdvėje, įsikūrusioje meniškajame Užupio rajone, žymi pradžią tiek menininkės, tiek galerijos, tiek menu besidominčios publikos gyvenime.


The Room – nauja galerija, ekspozicijų erdvė Užupyje. Kūrybinė vieta, atvira ir pripažintiems meistrams, ir (ypač) jaunosios kartos kūrėjams.
Parodos kuratorius dr. Vidas Poškus.
 
Parodos laikas: 2017 12 07 – 2018 02 07
Atidarymas: 2017 m. gruodžio 7 d. 18 val.
Galerijos darbo laikas: I-V 11-19, VI 11-15
Galerijos tel.: 8650 57236
Lankymas – nemokamas.
Daugiau informacijos: www.facebook.com/TheRoomArtBooksWine
 
 

 

 

Žymos:
The Room inf.,