7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Nacionalinėje dailės galerijoje – svetingas savaitgalis

NDG inf.
Nr. 5 (1199), 2017-02-03
Dailė Anonsai
Parodos „Juzeliūno kabinetas“ ekspozicijos fragmentas. T. Kapočiaus nuotr.
Parodos „Juzeliūno kabinetas“ ekspozicijos fragmentas. T. Kapočiaus nuotr.

Vasario 3–5 d. Nacionalinė dailės galerija kviečia lankytojus į svetingą savaitgalį, skirtą parodos „Juzeliūno kabinetas: modernėjantis lietuviškumas“ uždarymui. Galerijos bilietas kainuos tik 20 centų, vyks nemokamos ekskursijos, edukacinė programa ir filmų rodymai.

 

Svetingo savaitgalio lankytojai NDG galės apžiūrėti ne tik kompozitoriui Juliaus Juzeliūno šimtmečiui skirtą parodą, bet ir naują, vasario 3 d. atidaromą parodą „Miesto gamta: pradedant Vilniumi“ bei pratęstą parodą „Jurgio Baltrušaičio rankraščiai: visiems ir niekam“.

 

Svetingo savaitgalio programa:

 

Vasario 3 d., penktadienis

 

16 val. Ekskursija po parodą „Juzeliūno kabinetas“ su jos kuratoriumi Šarūnu Naku.

 

Vasario 4 d., šeštadienis

 

12 val. Ekskursija po parodą „Juzeliūno kabinetas“ su menotyrininke Rasa Dargužaite.

 

Vasario 5 d. sekmadienis

 

12 – 16:30 val. kviečiame išmėginti interaktyvią instaliaciją vaikams ir jaunimui „Pasidaryk sutartinę: nuo akmens amžiaus iki mūsų dienų“ pietiniame NDG vestibiulyje, šalia edukacijos kubo. Interaktyvią instaliaciją be registracijos galės išmėginti visi norintys parodos lankytojai.

 

Ekskursijos nemokamos, tačiau dalyvių skaičius ribotas - reikalinga registracija su patvirtinimu iki Vasario 3 d. 11 val. tel.: 8 5 219 5961 arba el.p.: [email protected]

 

J. Baltrušaičio rankraščių parodai skirti filmai

 

Šeštadienį, vasario 4d., 13.30 val. ir sekmadienį, vasario 5 d., 13.30 val. NDG auditorijoje bus rodomas filmas „Baltrušaičio metamorfozės: susitikimas su  Sandra Joxe ir Jean-Claude Carrière’u“  (Les Métamorphoses de Baltrusaitis: une rencontre avec Sandra Joxe et Jean-Claude Carrière, 1989, Musée du Louvre, 42 min.). Šeštadienį filmą komentuos parodos „Jurgio Baltrušaičio rankraščiai. Visiems ir niekam“ kuratorė Odeta Žukauskienė.

Šis filmas – tai pašnekesys tarp menotyrininko Jurgio Baltrušaičio, scenaristės ir režisierės Sandros Joxe bei Jean-Claude Carrière’o. Pastarąjį, žymų rašytoją ir scenaristą („Kuklus buržuazijos žavesys“, „Gojos vaiduokliai“, „Baltas kaspinas“ ir kt.), Lietuvoje turėjome galimybę pažinti skaitydami jo ir Umberto Eco diskusiją „Nesitikėkite atsikratyti knygų“ (Žara, 2011).  Pašnekesyje J. Baltrušaitis atskleidžia savo susidomėjimo marginaliais dailės istorijos reiškiniais priežastis, kalba apie anamorfozių, pabaisų, veidrodžio tyrimus, apie žavėjimąsi klaidomis bei netvarka ir apie savo darbo metodą.

 

Filmas bus rodomas prancūzų k. su lietuviškais subtitrais. Įėjimas nemokamas, be registracijos.

Daugiau informacijos: [email protected], (8 5) 2122997

 

Žymos:
NDG inf.,
Parodos „Juzeliūno kabinetas“ ekspozicijos fragmentas. T. Kapočiaus nuotr.
Parodos „Juzeliūno kabinetas“ ekspozicijos fragmentas. T. Kapočiaus nuotr.