7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinė paroda „Atmintis ir pėdsakai“ galerijoje „Arka“

 

Ina Mindiuz
Nr. 28 (1134), 2015-07-17
Dailė Anonsai
Parodos plakatas
Parodos plakatas

Dalyvės:

 

Eli Acheson -Ellmassry (Anglija)

Eva Erbacher (Vokietija)

Inge Kaspar-Böhm (Vokietija)

Ina Mindiuz (Ispanija)

Katia Muñoz (Ispanija)

Saulė Urbanavičiūtė (Lietuva)

Ute Wennrich (Vokietija)

Almyra Weigel (Vokietija)

 

Parodos kuratorė Ina Mindiuz (Ispanija)

 

 

Gyvename globalizacijos laikais, kurie apima ekonomines, politines ir kultūros sritis. Komunikacijos, kelionės, migracijos  glaudžiai susijusios su mūsų kasdieniu gyvenimu, tampa mūsų gijomis visatoje. Šis globalizuotos kultūros mišinys paliečia ir tapatybės klausymus.

 

Projekto – parodos ,,Atmintis ir pėdsakai / Traces of Remembrance" autorės tyrinėja ryšius tarp teksto, vaizdo, laiko ir erdvės, kultūrinį paveldą perteikia alsuojančiais ženklais. Autorės migruoja tarp praeities ir dabarties, tarpusavyje bendrauja ir kuria metaforines struktūras. Žodis „remembrance“ – „atmintis“ yra šių tyrimų ašis – asmeninė ir visuomeninė atmintis,  patirtis, įvykių pėdsakai ir simboliai.

 

Sukurtos istoriniame kontekste interpretacijos įvertina ontologinio kriterijaus poveikį. Išeities taškas: tapatybė, pateikta konkrečiais arba metaforiniais vizualiniais įvaizdžiais.  

 

Pokalbio subjektas taip pat yra moteris: parodos dalyvės yra moterys –  menininkės, dalis jų susitiko, dalyvaudamos grupės „Moterys mene“ parodose. Tai asmeninio pasaulio vaizdo sukūrimas, skirtingo ir panašaus vienu metu. Tai pokalbis, kuris gimė iš natūralaus noro papasakoti asmenines istorijas. Darbams būdingas elementų, simbolių, kodų žaidimas pratęsia intensyvią ir atvirą diskusiją. Tai aistra tekstūrai, paviršiui ir erdvei.

 

Ivyksta dviejų rūšių susitikimas:  Lietuvos menininkių, gyvenančių Lietuvoje ir už jos ribų – Vokietijoje ir Ispanijoje; kita vertus su menininkėmis iš Ispanijos ir Anglijos.  

 

Mes bendraujame, kuriant vizualią kalbą, tekstą, kur kiekviena mūsų turi savo  erdvę. Parodos formatas įvairialypis, tarpdisciplininis – eksponuojami tapybos, koliažo, eksperimentinės tekstilės, skulptūros ir video darbai.

 


Paroda veiks nuo 2015 m. liepos 21 iki rugpjūčio 8 d.

Atidarymas liepos 21 d., antradienį, 17 val.

 

LDS Galerija ARKA,

Aušros Vartų g. 7, LT-01129 Vilnius,

tel./ fax: (5)2121319, [email protected]

 

 

Žymos:
Ina Mindiuz,
Parodos plakatas
Parodos plakatas