7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Loretos Zdanavičienės tapybos paroda „Ananasas“

 

Malvina Jelinskaitė
Nr. 14 (1120), 2015-04-10
Dailė Anonsai
Parodos plakatas
Parodos plakatas

Parodos atidarymas 2015 balandžio 9 d. ketvirtadienį, 18 val. Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje

Atidarymo metu Gian Luca Demarco - meninė-kulinarinė akcija 

 

Ar jūs kada pagalvojote kokios spalvos yra ananasas? Sužinosite, jei užsuksite į Loretos Zdanavičienės tapybos parodą “Ananasas”. Beje, jau vienuoliktą personalinę.


Parodoje - peizažai, natiurmortai – pakankamai ryški ir metaforiška tikrovė, kurioje dominuoja ananaso geltona, taip vadinamas Kadmis. Prisiminusi Kleino mėlyną, pavadinčiau jį net kokia Tauragės Sandėlių geltona, pagal miestą, kuriame Loreta gimė ir gatvę kurioje gyveno.


Kadmio geltona Zdanavičienės paveiksluose man patinka. Ypač impulsyvus jos santykis su kitomis spalvomis. Dekoratyvioje plokštumoje lengvai struktūruotas ritmas ir laisvi potėpiai tik pastiprina spalvos pradėtą darbą, tad paslaptingas neišbaigtumo įspūdis pačiais įvairiausias raštais nevaržomai raizgosi ant ištapytų audinių lyg skarų, lyg užuolaidų, pakol nesusipina į ornamentą, tą, kur Loretos kambaryje, ant palangės. O ant palangės, žolynai, gėlynai. Už lango medis. Tas langas mane visada užveda,- sako dailininkė ir aš matau, kaip paveikslų kompozicijose tarsi už praviro lango ryškėja nuolatinis erdvės ir laiko klausimas meninėje kūryboje, šįkart,parodoje apsistojęs ties ananasu.

Vilniaus vaiku ir jaunimo meno galerija
Vilniaus g. 39/6, LT 01119
Vilniaus mokytoju namai (106k.)
www.vaikugalerija.lt
Tel.: 8-5-2122714

Prisijunkite prie musu Facebooke: http://www.facebook.com/pages/Vilniaus-vaik%C5%B3-ir-jaunimo-MENO-GALERIJA/108087739237395?ref=ts

Parodos plakatas
Parodos plakatas