7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Linos Beržanskytės Trembo tapybos paroda „Pasilik...“

 

Lina Beržanskytė Trembo
Nr. 13 (1119), 2015-04-03
Dailė Anonsai
Parodos plakatas
Parodos plakatas

LDS galerijoje ARKA

(Aušros Vartų g. 7, Vilnius)

2015 m. kovo 31 – balandžio 18 d.

Parodos atidarymas kovo 31 d., antradienį, 18 val.

 

 

 

 

Pasilik…

 

Pasilik… Tylos spalvose, akimirkoje, kai jau išėjai, bet visados esi  šalia...

 

...Prieblandos žiedai vėl sužydės jaukumu, kad nėra pabaigos... tik perėjimas... ilgesio našta sunki tikrumu išgyventi skausmą, verkiantį giliai, kad meilė prašo laisvės...

 

Paleisti... šnibždanti vienatvės baimė įjungia šviesą tunelio gale amžinybės  įžvalgoms.

Visas gyvenimas - slaptažodis, kurį įminus, nieko neivyksta...

 

Parodoje eksponuoju 2013-2015 m. tapybos darbus. Šią parodą skiriu savo brangiam patėviui Jonui Kvederaičiui (1950.03.31-2014.07.28) ir visiems mano artimiesiems, kurie vis dar su manimi.

 

Kas naujo mano drobėse? Abstrakcijos užleido vietą ryškiaspalvėms, figūrinėms vizijoms,išduodamos, kad siela ilgisi romantikos, švelnumo, jaukios ramybės. Nors kelerių metų laikotarpis kėlė niūrokas nuotaikas, darbai ryškūs ir spalvingi, užpildyti emocija ir jausmu. Gal todėl, kad liūdesyje tikrasis sielos džiaugsmas?

Staigi artimo netektis, klaikus sapnas, iš kurio, regis, tuoj pabusi, bet jis nesibaigia, visapusiškai palauždamas, kad paliudytų: gyvenimas - ne orų prognozė, o tos neprognozuojamos situacijos atkeliauja ir apsigyvena paveiksluose. Kuo toliau gyvenu,tuo labiau norisi motyvuoti savo kūrinius ne žodžiais, o tylos išraiška pasakoti apie man svarbią tiesą. Branginu laikinosios kasdienybės archyve išsaugotą patirties lobį, dėkodama likimo tiltui, vedančiam per banguojančią gyvenimo jūrą eiti į priekį, bet nestatyti ant jo iliuzorinės tikrovės namų.

 

Angelas - sargas atlydėjo į šią dieną, į šias sales atsiverti, dalintis ir po ilgos kūrybinės pauzės pakilti į naują Pradžią.

 

...Ir tegul pavasaris apsigyvena mūsų sielose...

Parodos plakatas
Parodos plakatas