7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tado Gindrėno ir Rafalo Piesliako personalinės parodos

 

Andrius Pukis
Nr. 7 (1113), 2015-02-20
Dailė Anonsai

Galerija „101“ ir „Post“ pristato: Tado Gindrėno ir Rafalo Piesliako personalinės parodos

 

Vasario 13 d., penktadienį, 17 val. VDU menų galerijoje „101“, bendradarbiaujant su „Post“ galerija bus pristatytos dviejų menininkų - Tado Gindrėno ir Rafalo Piesliako - personalinės parodos.

 

T. Gindrėnas savo kūryboje atgaivina šiuolaikiniame mene gana retai naudojamą linoraižinio techniką ir išplėtoja savitą braižą. Galerijoje eksponuojamas jo kūrinių ciklas „Portretas. Miesto veidai ir kaukės / socialiniai miestovaizdžiai“ analizuoja miesto aplinkos poveikį ir santykį su žmogumi. Ciklo kūriniai iliustruoja miesto personažų įvairovę: „vaizduojami žmonės gyvena pagal savo ritmą, taisykles – vieni skęsta dienos rutinoje, kiti nuolat vergauja ir siekia materialių dalykų. Daugybė daiktų ir detalių, supančių veidus, tampa ne tik aplinkos fonu, bet ir įrankiu, atskleidžiančiu asmens gyvenimo būdą. Mano tikslas – vaizdais „pasverti“ tam tikrus įvaizdžius, tiek primestus, išsigalvotus, reklaminius, tiek autentiškus, gyvybingus, tikrus“ - teigia autorius.

 

Galerijos „101“ alternatyvioje erdvėje, skliautiniame rūsyje, eksponuojama R. Piesliako šviesos instaliacija „Balana“. R. Piesliak yra jaunosios kartos menininkas, kuriantis konceptualiosios skulptūros, instaliacijos, grafikos, scenografijos srityse, o taip pat aktorius, aktyviai vaidinantis teatre. Pastaraisiais metais savo darbais R. Piesliak tyrinėja žmogaus savijautos ir emocijų ryšį su jį supančia aplinka. Instaliacijoje „Balana“, pasitelkdamas buitinius apšvietimo elementus, menininkas konstruoja šviesos instaliaciją, kurioje apšvietimas suprantamas kaip erdvės atmosferą kuriantis veiksnys. „Anksčiau balana buvo naudojama tik pasišviesti, o dabar žmonės šviesą naudoja, norėdami sukurti tam tikrą emocinę atmosferą. Ši instaliacija yra savotiškas balansavimas tarp poreikio ir malonumo, tarp natūralumo ir industrijos, tarp jaukaus intymumo ir niūraus beveidiškumo“ - komentuoja parodos kuratorius Andrius Pukis.

 

Kuratorius: Andrius Pukis

Tel.+37069292332,

postpukisHYPERLINK "mailto:[email protected]"@gmail.com

 

 

Abi parodos VDU Menų galerijoje "101" veiks iki vasario 27 d.

Darbo laikas: I – V  11.oo -17.oo

Adresas: Muitinės g. 7, Kaunas

[email protected]

 

Žymos:
Andrius Pukis,