7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Niccolo‘ De Napoli paroda galerijoje „Vartai“

 

Galerijos „Vartai“ inf.
Nr. 21 (1082), 2014-05-30
Dailė Anonsai

2014 m. gegužės 22 d.–birželio 13 d.
Atidarymas gegužės 22 d. (ketvirtadienį), 18 val.

Gegužės 22 d. 18 val. Galerijoje „Vartai“ bus pristatytas jaunesnės kartos italų menininko Niccolo‘ De Napolio projektas „Something of Mainstream“.

Niccolo‘ De Napoli meniniai tyrinėjimai remiasi kasdieniais atradimais, padedančiais praskleisti miglotą šydą tarp realybės ir regimybės. Nepamiršdamas savo šaknų, siejančių jį su kontekstu, kuriame žmogaus ir dievybės santykis yra gana intensyvus, De Napoli perkelia ženklus ir simbolius iš tariamai neįmanomo – nors, pasirodo, tikro – pasaulio į kasdienybės sferą.

Moterys kūrinyje „Something in a living room“ grožisi spindinčiu objektu lubose, beveik garbina jį tyloje, taip demonstruodamos atotrūkį tarp senovinės religijos ir jos galimo šiuolaikinio nuosmukio, kuomet mistinis elementas įgyja paradoksalių aspektų, netikėtu būdu susijusių su mūsų realybe.

2011 m. Niccolo‘ De Napoli video darbas „Something in a living room“ buvo pristatytas 54-oje Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje, Italijos paviljone “Lo stato dell'arte : Regioni d'Italia“, Kalabrijos regione, Italijoje, ir 2013-aisiais Combat prize parodoje, Muziejuje Fattori, Livorno, Italijoje.

Niccolo‘ De Napoli paroda vyks iki biželio 13 d.

Alessandra Troncone