7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Fotografijų parodą „Mimesis“

 

VDU inf.
Nr. 19 (1080), 2014-05-16
Dailė Anonsai

Gegužės 20 d. 17 val. VDU menų galerija „101“ ir Medijų dienų festivalis pristato Matthew Andrew fotografijų parodą „Mimesis“. Paroda atidaroma naujose VDU Menų fakulteto erdvėse, įsikūrusiose Senamiestyje, Muitinės g. 7.

Matthew Andrew yra Didžiosios Britanijos menininkas tyrinėjantis, kaip informacija yra perduodama žiūrovui per fotovaizdus. Fotografijų serija „Mimesis“ atskleidžia autoriaus svarstymus apie tai, kas yra realybė, žinios apie ją ir jos fotografinė reprezentacija. Fotografuodamas menininkas abejoja mūsų gebėjimu įžvelgti skirtumus tarp originalo ir kopijos, tiesos ir fikcijos, fotografijų objektai yra inversiškai pakylėti, modeliuojant apšvietimą ir įrėminimą. Toks pateikimas kvestionuoja tiek vaizdų, tiek realybės tikrumą ir vertę.
 
Ši paroda Kaune yra VDU Menų fakulteto Šiuolaikinių menų katedros ir „University Campus Suffolk“ Menų fakulteto vystomo bendradarbiavimo dalis. Bendradarbiavimo perspektyvoje – meninio tyrimo projektai, dėstytojų mainai, bendros parodos ir edukaciniai projektai. 

Informaciją parengė Matthew Andrew ir Rimantas Plungė
 

Žymos:
VDU inf.,