7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Platus kampas. Laiko limitas“

LDS galerijoje „Arka“, Aušros Vartų g. 7, Vilnius

Arkos inf.
Nr. 10 (1071), 2014-03-14
Dailė Anonsai

2014 m. kovo 18 – balandžio 5 d.
Parodos atidarymas kovo 18 d. 18 val.

Paroda „Platus kampas. Laiko limitas“ tęsia parodų ciklą „Tapybos anatomija“. Ciklas pradėtas vystyti dar 2005 m. – nuo tada visuomenei jau pristatyta daugiau nei devyniasdešimties autorių kūryba. Pirmoji paroda „Naujosios romantizmo taktikos“ kitais metais virto į „Neformatą“, o 2008 m. buvo surengta paroda pavadinimu „Be potėpio arba 200 terabaitų ir 8 flešai“. Vėliau „Turbulecija“  ir „Nerimo būsena“ (2009 m.), „Peizažo mimikrija ir komufliažas“ (2010 m.), „Remiksas‘2011“ (2011 m.), „Stopkadras“ (2012 m.). Šiemet tai dešimtasis šio ciklo projektas, kuris jubiliejaus proga tapo tarptautiniu – šalia Lietuvos menininkų parodoje pasirodys svečiai iš Vokietijos, Estijos, Latvijos ir Ukrainos.

Parodos „Platus kampas. Laiko limitas.“ idėja - apžvelgti siužeto ir trukmės ar /ir laiko sąvokos pasireiškimus tapyboje bei video mene. Seno daikto, turinčio istorinę ar asmeninę vertę, vaizdavimas tapybos kūriniuose, senų fotografijų motyvai, istorinių vietų, herojų vaizdavimas vis dar labai eksploatuojamas tapytojų. Laiko sąvoka - praeitis, besipinanti su dabartimi fotografiniu būdu, kiekvienos dienos tą pačią vietą ar žmogų fiksuojantys kadrai - naudojami video filmuose ir talpinami į socialinius tinklapius. Kas sieja šiuos video ir tapybos kūrinius: apibrėžtas rėmelis, laikas, ar buvęs jausmas, nuotaika? Kokie yra veikiančių herojų, laiko fiksavimo, siužetų skirtumai ar panašumai video mene ir tapyboje?

Dalyvių sąrašas:
Harald Burger, Andreas Claviez, Chris Engels, Konstantinas Gaitanži, Audrius Gražys, Evaldas Jansas, Židrija Janušaitė, Andrus Joonas,  Eglė Karpavičiūtė, Lutz Benno Kracke, Linas Liandzbergis, Aurelija Maknytė, Rustam Mirzoev, Angelika Neumann, Julius Pileckas, Katažyna Sokolovska, Arturas Valiauga, Vytautas Vasiliūnas, Andris Vitolinš,  Konrad Zander, Arvydas Žalpys

Parodos kuratorius Linas Liandzbergis
 

Žymos:
Arkos inf.,