7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Kartos (nesi)kartoja“

Galerijoje Meno forma, Savanorių pr. 166, Kaunas

MF inf.
Nr. 10 (1071), 2014-03-14
Dailė Anonsai

Atidarymas: kovo 14 d. (penktadienį) 18 val.

Meno kūrinys atsiranda „čia ir dabar“. Bet jo atsiradimui būtinas kultūrinis sluoksnis – praeities refleksija.Kartos nesikartoja, nes yra įkalintos simbolinėse laikmečių kapsulėse. Taip atsirado pokario ar hipių kartos, prarastosios ir abejingos praradimams ar atradimams, maištaujančios ir pasyvios kartos.

Menininkai, kurdami savo kūrinius, dažnai prasiskverbia į kitų laikmečių kapsules. Savo kūriniuose jie permąsto, perkonstruoja, išlaikina, sumetafizina praeito laiko objektus ir paverčia jų egzistenciją faktiška, legitimuota dabartyje.

Kartos nesikartoja, nes menininkai vaizduotės pagalba papildo dabartį kelių laikmečių patirtimi, ir bent iš dalies pergyvena – o ir siūlo pergyventi žiūrovui – šiek tiek daugiau, nei jų kartai yra lemta. Galbūt todėl didžiųjų menininkų darbai tarsi nepriklauso konkretiems laikmečiams.

Parodoje žiūrovams siūloma atpažinti, ką kiekvienas parodos dalyvis paima iš kito laikmečio ir kaip jį išlaikindamas paverčia bent šiek tiek amžinesniu. Net jei jo raiškos būdas persunktas juodu humoru, nežinios jausmu ar fobijomis. Karta – tai tik sluoksnis, kurį kas nors kada nors panaudos.

Parodos dalyviai: Ingrida Bagdonaitė, Konstantinas Gaitanži, Jonas Gasiūnas, Eglė Karpavičiūtė, Petras Lincevičius, Jolanta Kyzikaitė, Donata Minderytė, Saulius Kmieliauskas, Ričardas Nemeikšis, Eglė Ulčickaitė

Paroda veiks: 2014 03–04 05

Savanorių pr. 166, Kaunas, 8698 01667

El. paštas: [email protected]
Facebook.com/galerija.meno.forma

Galerijos darbo laikas: II-VI 12-18



 

Žymos:
MF inf.,