7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Nerijaus Ermino personalinė paroda

 

Nr. 45 (1059), 2013-12-06
Dailė Anonsai
Ekspozicijos iš „ArtVilnius” vaizdas
Ekspozicijos iš „ArtVilnius” vaizdas

Gruodžio 12 d. 18 val. (AV17) galerija kviečia į skulptoriaus ir objektų kūrėjo Nerijaus Ermino personalinę darbų parodą. Dviejose galerijos erdvėse bus galima pamatyti naujausias menininko instaliacijas – vizualinių elementų rinkinį, kurių atskiros dalys yra susijusios ne prasminiais ar siužetiniais ryšiais, bet greičiau paties žiūrovo nuojautomis ir vientisa atmosfera. Nerijaus Ermino darbai – tai kalbėjimas vaizdais, kuomet vaizdas tampa ne iki galo apibrėžtos informacijos medija. Būtent neapibrėžtumas čia ir yra stiprioji meninės išraiškos priemonė – pateikiamos tik detalės, užuominos, o istorija slypi už jų. Pasitelkdamas daugiaprasmiškumą ir intertekstualumą, menininkas sukuria dialogą tarp kūrinio ir žiūrovo, kuris kviečiamas atitolti nuo loginio mąstymo ir patirti kūrinius pasąmoniniame lygmenyje.


Nerijus Erminas skulptoriaus specialybę įgijo Vilniaus Dailės akademijoje. Menininkas yra surengęs daugiau nei dešimt personalinių parodų Lietuvoje, tai pat aktyviai dalyvauja grupinėse parodose užsienyje. 2011 metais Nerijaus Ermino kūryba Venecijos bienalės metu buvo pristatyta Lietuvos pavilione. 2010 metais pelnė apdovanojimą už ryškiausią mažosios plastikos darbą konkurse „Metų skulptūra 2009”. 2012 metais šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius” komisijos apdovanotas už geriausią mugėje pristatytą skulptūrą.
N. Erminas – vienas iš nedaugelio konceptualiai kuriančių Lietuvos skulptorių. Menininko darbams būdingas siurrealizmas bei žaidimo elementas. Tam tikra prasme perkurdamas, „perfrazuodamas” kasdienines situacijas, žaisdamas detalėmis jis kvestionuoja ne tik daiktų būties aspektus, bet ir paties žmogaus egzistencijos suvokimą. Transformuodamas įprastus, kartais net buitiškus objektus, N. Erminas įžengia į sapno erdvę ir nejučia įtraukia žiūrovą į žaidimą, kuriame kasdienybė pasirodo netikėtais pavidalais. Autoriaus kūryboje mažai siužetiškumo - naratyvas kuriamas atskirų detalių subtiliu žaismu, simboliniu medžiagų panaudojimu, netikėtomis užuominomis. N. Erminas meistriškai kuria atskirą, kitonišką pasaulį, kuriame viskas lyg ir matyta, tačiau vienus glumina, kitus žavi ar prajuokina, bet įtraukia kiekvieną.


Nerijaus Ermino paroda veiks iki sausio 5 d. (AV17) galerijoje (Aušros Vartų g. 17, Vilnius).
 

Ekspozicijos iš „ArtVilnius” vaizdas
Ekspozicijos iš „ArtVilnius” vaizdas