7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Erdvardo Racevičiaus ir Eckarto Pscheidl-Jeschke paroda

 

„si:said“ inf.
Nr. 42 (1056), 2013-11-15
Dailė Anonsai
Eckart Pscheidl-Jeschke
Eckart Pscheidl-Jeschke

Galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28, Klaipėda) lapkričio 15 d. (penktadienį) 17 val. atidaroma skulptoriaus Erdvardo Racevičiaus ir fotografo Eckart Pscheidl-Jeschke (Vokietija) paroda „arb'“.

 

Parodoje arb‘ (lot. arbor, liet. medis; lot. arboretum, liet. medelynas) E. Racevičius ir E. Pscheidl-Jeschke apmąsto individualumo, autorystės koncepcijas. E. Racevičiaus skulptūrose įaugęs žmogelis, pasirėdęs baltais marškiniais ir juodomis kelnėmis. Postamentas suaugęs su figūra, žmogaus tęsiniai nueina į medį, per jį – į žemę. Kiek bauginantis, stichiškas medžio masyvas, išryškinantis gamtos ir žmogaus proporcijas, žmogaus įaugimą į aplinką. Pasak menininko, „tas žmogelis tai tariamasis „aš“, o likusios medžio šakos – visa kita, kas lieka už „aš“ ribų“. E. Pscheidl-Jeschke stengiasi iš trūkti iš landšafto fiksavimo nusistovėjusių taisyklių. Juodai baltose fotografijose išnyksta horizonto linija. Peizažai konstruojami abstraktūs, vengiama detalumo, erdvės matmens. Fotografas susitelkia į kompoziciją. E. Pscheidl-Jeschke kompozicija tampa savitiksle, tarsi atskira, uždara erdvė. Fotografija neturi pretenzijų konkuruoti ar atvaizduoti užfiksuotus fenomenus.

 

Edvardas Racevičius (g.1974) 1992 m. baigė Klaipėdos E. Balsio menų gimnaziją, metus dirbo ir gyveno pas Vilių Orvydą Gargždelės kaime, kur sukūrė pirmąsias skulptūras. Aktyviau pradėjo kurti nuo 1997 m. Parodose dalyvauja nuo 2002 m. Gyvena ir dirba Greifsvalde (Vokietija).

 

Eckart Pscheidl-Jeschke (g. 1970) 1998 m. įgijo medijų dizaino specialybę. Nuo 2001 m. dirba fotografijos ir dizaino dėstytoju jaunimo meno mokykloje. Nuo 2006 m. savarankiškai dirba kaip fotografas ir dizaineris. Baigęs fotografijos studijas, dėsto tarptautinėje fotografijos akademijoje Berlyne. Gyvena ir dirba Greifsvalde ir Berlyne (Vokietija).

 

Paroda veiks iki lapkričio 30 d.

 

Projektą remia LR Kultūros ministerija

Daugiau informacijos:

galerija „si:said“

Skaistė Kazarauskaitė

860039972

 

 

Eckart Pscheidl-Jeschke
Eckart Pscheidl-Jeschke
Edvardas Racevičius
Edvardas Racevičius