7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Kino pavasario inf.

Kino pavasario inf.

„Kino pavasaris“ jungiasi prie tarptautinio kino festivalių tinklo

Artėjant kasmetiniam Vilniaus miesto „Kino pavasario“ festivaliui – džiugi žinia. Šiemet jis sugrįžta dar labiau paaugęs ir jungiasi prie tarptautinio „Smart7“ kino festivalių tinklo. Tai reiškia, kad Lietuvos žiūrovai šiemet pirmieji išvys septynių filmų konkursinę programą, kuri savo kelionę tęs tinklo festivaliuose. O lietuvių kūrėjams atsivers galimybė pristatyti savo filmus reikšminguose Europos kino festivaliuose.  

Roberto Daskevičiaus nuotr.
Roberto Daskevičiaus nuotr.
Kino pavasario inf.

Kaip tampama pasaulio čempione? Lietuvių kilmės kovotojos Rose Namajunas receptas – kino ekranuose

Ką bendra turi Šopenas ir mišrūs kovos menai? Rodosi, šviesmečiais nutolę pasauliai vienodai svarbūs lietuvių kilmės sportininkei, dukart UFC pasaulio čempionei Rose Namajunas. Dokumentinis filmas apie ją prasideda nuo scenos, kurioje kovotoja skambina fortepijonu. „Aš esu čempionė“ – kasryt Rose kartojama afirmacija. „Rose Namajunas: aš esu čempionė“ – taip pavadintas ir Mariaus A. Markevičiaus sukurtas pasakojimas apie ją. Filmo premjera 2022 m. rudenį įvyko Ostino kino festivalyje JAV, o Lietuvos ekranus jis pasieks jau vasarį. Šiandien pristatomi filmo anonsas ir plakatas.

 „Rose Namajunas: aš esu čempionė“  plakatas
„Rose Namajunas: aš esu čempionė“ plakatas
Kino pavasario inf.

Į pažintį su legalaus kino pasauliu pedagogus kviečia „Europos kinas“ ir „Kino pavasaris“

„Film Hunt: legalaus kino savaitės Lietuvos mokyklose 2022“ siekia sugriauti vyraujančius mitus apie turinio legalumą ir įkvėpti pokyčiams. „Europos kinas“, bendradarbiaudamas su „Kino pavasario“ komanda, kviečia šalies pedagogus atrasti kino sąsają su edukacija. Konferencijoje „Mokau atsakingai: legalus kinas x edukacija“, „Zoom“ platformoje, pedagogų lauks įkvepiantys pranešimai ir diskusijos su kino kūrėjais ir švietimo srities profesionalais, o filmų seansai su kūrybinėmis dirbtuvėmis „Kinas – edukacinė priemonė“ suburs mokytojus gyvai penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. 

Kino pavasario inf.

Mokslinės fantastikos filmo „Vesper“ spaudos konferencijoje: apie didžiausią Lietuvos istorijoje biudžetą ir pandemijos keltą stresą

Rugsėjo 30 d. visuose šalies kino teatruose pradedamas rodyti Kristinos Buožytės ir prancūzo Bruno Samper režisuotas, Lietuvoje filmuotas mokslinės fantastikos filmas „Vesper“. Rugsėjo 26 surengtoje spaudos konferencijoje „Forum Cinemas Vingis“ susirinkusi komanda atvėrė filmo gimimo užkulisus.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Kino pavasario inf.

Kino kelionė po Lietuvą baigiasi: savaitgalį Birštone vyks paskutiniai „Kino karavano“ seansai

Didžiausia vasaros kino ekspedicija „Kino karavanas“, šį sezoną aplankiusi 40 Lietuvos miestų ir miestelių bei pritraukusi daugiau nei 10 tūkstančių žiūrovų, savo kelionę baigia Birštone, kur rugsėjo 2–3 dienomis vyksiančio vienintelio Lietuvoje diskusijų festivalio „Būtent!“ metu lankytojai dar suspės pamatyti labiausiai žiūrovų pamėgtus filmus – geriausią „Kino pavasario“ komediją „Gerasis bosas“ ir lietuvių režisierės Giedrės Žickytės dokumentinį pasakojimą „Šuolis“.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Kino pavasario inf.

Įspūdingas lietuvių filmo įvertinimas Pietų Korėjoje: filmui „Vesper“ – pagrindinės festivalio programos apdovanojimas

26–ąjį kartą vykstančiame Bucheon fantastinių filmų festivalyje (BIFAN) – gausios ovacijos ir įvertinimas Lietuvos kūrėjams. Liepos 14 dieną vykusiuose apdovanojimuose jau dešimtmetį kartu kuriančių režisierių dueto Kristinos Buožytės ir Bruno Samper mokslinės fantastikos istorija „Vesper“ pelnė pagrindinės festivalio programos Žiuri pasirinkimo apdovanojimą.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Kino pavasario inf.

„Kino karavane“ – lietuviško kino kelionė po Lietuvą

Antrą mėnesį po Lietuvą keliaujančią didžiausią vasaros kino ekspediciją „Kino karavanas“ į tolimiausius šalies miestus ir miestelius kasmet veda daug tvarių tikslų. Vienas jų – atvežti ne tik lauko kino teatrą ten, kur jo nėra, bet ir mažiausiuose šalies kampeliuose parodyti kokybišką lietuvišką kiną, kurį žiūri, vertina ir mėgsta visas pasaulis.

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Kino pavasario inf.

„Karlovy Vary“ filmų festivalyje istorinis įvykis Lietuvai: pagrindinėje programoje – lietuviško filmo „Vesper“ premjera

Vienas reikšmingiausių Europos kino festivalių, liepos 1–9 dienomis 56–ąjį kartą vykstantis „Karlovy Vary“ tapo išskirtiniu visai Lietuvos kino industrijai – šeštadienio vakarą pirmą kartą šalies istorijoje festivalio pagrindinėje programoje buvo pristatytas vienas laukiamiausių „Karlovy Vary“ filmų: režisierių Kristinos Buožytės ir Bruno Samper mokslinės fantastikos istorija „Vesper“.

Kino pavasario inf.

Didžiausia vasaros kino ekspedicija prasideda: „Kino karavano“ seansai, kalbantys apie tai, kas svarbiausia

Jau devintąjį kartą „Kino pavasario“ projektas „Kino karavanas“ visai vasarai išvyksta į ilgiausią kino kelionę po Lietuvą, kurios metu gražiausiuose šalies kampeliuose nemokamai rodys autorinį kiną, kvies į susitikimus ir pokalbius su kūrėjais, savo sričių specialistais bei kiekvienam atėjusiam dovanos kino žiūrėjimo patirtį praplečiančius vakarus.

Akimirka iš renginio
Akimirka iš renginio
Kino pavasario inf.

Pasaulinį pripažinimą pelniusio filmo „Piligrimai“ kelionė nesustoja: lietuvių kūrinį įsigijo HBO

Lietuvos kino pasaulyje – naujas pasaulinio masto įvertinimas. Istorinę pergalę Venecijos kino festivalyje pelnęs Lauryno Bareišos filmas „Piligrimai“, šiuo metu rodomas Lietuvos kino teatruose, netrukus pateks į kabelinės televizijos HBO platformą. Jau rugpjūtį lietuvių filmą HBO galės žiūrėti milijonai Vidurio ir Rytų Europos gyventojų. 

„Piligrimai“
„Piligrimai“
  < PUSLAPIS IŠ 6  >>> Archyvas