7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Meno avilio inf.

Meno avilio inf.

Vilniuje vyks ankstyvajam-nebyliajam Vidurio Rytų Europos kinui skirtas tarptautinis simpoziumas

Liepos 5 d. „Meno avilio“ sinematekoje (A. Goštauto g. 2, Vilnius) vyks tarptautinis simpoziumas „Kino gimimas imperijų paribiuose Vidurio Rytų Europoje“, kurį, bendradarbiaujant su Lietuvos muzikos ir teatro akademija, organizuoja medijų edukacijos ir tyrimų centras „Meno avilys“. Programos kuratoriai – kino ir medijų tyrinėtoja doc. dr. L. Kaminskaitė ir kultūros istorikas dr. Juozapas Paškauskas.

Meno avilio inf.

Vasaros seansus po Liubarto tiltu „Gilios upės tyliai plaukia“ atidarys ansamblio „Synaesthesis“ gyvai įgarsintas filmas

Trečius metus medijų edukacijos ir tyrimų centro „Meno avilys“ organizuojamas nemokamų kino seansų ciklas „Gilios upės tyliai plaukia“ šiemet prasidės birželio 29 dieną ir truks iki rugpjūčio 16-osios. Unikalioje erdvėje po Liubarto tiltu, skulptorių Andriaus Labašausko ir Ryčio Urbansko sukurtoje „žiūrovų ložėje“, šią vasarą įvyks 20 seansų.

Meno avilio inf.

Lietuvoje retai reprezentuojamas kinas: arabų kraštų moterų kūrėjų filmų seansai

Medijų edukacijos ir tyrimų centras „Meno avilys“ nuo gegužės 26 d. iki liepos 1 d. kviečia į šiuolaikinių Vidurio Rytų ir Šiaurės Afrikos moterų kūrėjų filmų seansus, kuriuos lydės kūrėjų, kuratorių, mokslininkių pristatymai ir pranešimai. Nemokamos peržiūros vyks kino ir medijų erdvėje „Planeta“ (A. Goštauto g. 2, Vilnius) ir erdvėje po Liubarto tiltu.

Meno avilio inf.

„Meno avilio“ sinematekos diskusijų ir paskaitų ciklas kviečia gilintis į kino reiškinius

Vilniuje, adresu A. Goštauto g. 2, esanti „Meno avilio“ sinemateka, kurioje veikia kino ir kitų medijų leidinių biblioteka ir skaitykla, filmų archyvas bei edukacinių veiklų ir peržiūrų erdvė, kviečia į diskusijų ir paskaitų ciklą. Artimiausias renginys balandžio 19 d. – meno istorikės, kuratorės Inesos Brašiškės paskaita „Judančių vaizdų teritorijos“.

Meno avilio inf.

Nemokamuose seansuose „Kelios linijos“ susitinka Lietuvos ir Ukrainos filmų kūrėjų žvilgsnis į kintančią tikrovę

Balandžio 13–14 dienomis kino ir medijų erdvėje „Planeta“ bus rodomi Lietuvių menininkės Lauros Stasiulytės ir Ukrainos režisierių Oleksiy Radynski ir Oksanos Karpovych dokumentiniai filmai. Dvi dienas truksiantį seansų ciklą „Kelios linijos“ pradės politologės Dovilės Jakniūnaitės pranešimas „Rytų europiečiai amžiams? Reflektuojant regioną ir posovietines patirtis karo Ukrainoje akivaizdoje“. Renginių pradžia – 19.30 val.

„Kijivo filmas. Pirma serija“
„Kijivo filmas. Pirma serija“
Meno avilio inf.

Svetainėje Sinemateka.lt – Nomedos ir Gedimino Urbonų, Eglės Rakauskaitės, Evaldo Janso ir kitų garsių meninink(i)ų darbai

Nacionalinio kino restauravimas bei skaitmeninimas – viena iš pasaulio sinematekoms būdingų veiklų. Ja jau dešimtmetį užsiima ir medijų edukacijos ir tyrimų centras „Meno avilys“. Dalis organizacijos sinematekos, veikiančios adresu A. Goštauto g. 2, Vilniuje, kolekcijos restauruota, suskaitmeninta ir prieinama interneto svetainėje Sinemateka.lt.

Meno avilio inf.

Vilniuje – išskirtinis filmų ciklas „Nepriklausomas JAV moterų režisierių kinas: maištas, meilė ir draugystė“

Medijų edukacijos ir tyrimų centras „Meno avilys“ kviečia į retrospektyvinės programos seansus. Šešis ketvirtadienius, nuo vasario 10 d. iki kovo 17 d., bus rodomi ciklo „Nepriklausomas JAV moterų režisierių kinas: maištas, meilė ir draugystė“ filmai. Juos lydės kino kūrėjų, kuratorių, kritik(i)ų pristatymai ir pranešimai. Nemokamos peržiūros vyks kino ir medijų erdvėje „Planeta“ (A. Goštauto g. 2, Vilnius).

Meno avilio inf.

Nemokama lietuvių filmo „Būsiu su tavim“ peržiūra ir susitikimas su jo veikėja, psichologe Valija Šap

„Meno avilio“ pokalbių apie kiną ir emocinę sveikatą ciklas „Projekcijos“ 2022-uosius pradeda lietuvės Virginijos Vareikytės ir italo Maximilien Dejoie filmu „Būsiu su tavim“. Tai labai reikalingas, šviesus ir pozityvus dokumentinis pasakojimas apie itin jautrią savižudybių mūsų šalyje temą. Užsiregistravus, šį filmą galima išvysti nemokamai internetu. O vasario 2 d. 19 val. vyks virtualus filmo aptarimas su viena iš jo veikėjų – psichologe Valija Šap. Žiūrovai turės galimybę užduoti klausimus.

„Būsiu su tavim“
„Būsiu su tavim“
Meno avilio inf.

„Meno avilys“ rekomenduoja žiūrėti namie: migrantų istorijos kine, trinančios ribą tarp „mes“ ir „jie“

Prieglobsčio prašytojų padėtis Lietuvoje nepavydėtina, pablogėjo ir gyventojų nuostatos migrantų atžvilgiu. Medijų edukacijos ir tyrimų centras „Meno avilys“ rekomenduoja filmų devyntuką, kuris padeda prisiminti ir geriau suprasti aplinkybes, verčiančias žmones palikti savo namus.

„Prisiminimai iš kelionės į Lietuvą“
„Prisiminimai iš kelionės į Lietuvą“
Meno avilio inf.

Kino kūrėjų ir tyrinėtojų rekomendacijos – ką skaityti ir žiūrėti, norint apie kiną žinoti daugiau

Medijų edukacijos ir tyrimų centras „Meno avilys“ pakvietė į jo sinematekos kolekciją, saugomą visuomenei atvirame archyve adresu A. Goštauto g. 2 (Vilnius), žvilgtelėti kino kūrėjus|as ir tyrinėtojus|as. Jų paprašyta išsirinkti po keletą knygų, žurnalų ir filmų, kuriuos jie|jos rekomenduoja žmonėms, kuriantiems filmus, studijuojantiems kiną ar tiesiog norintiems apie šią sritį praplėsti savo žinias. Taip sinematekoje atsirado personalizuotų pasirinkimų lentyna.

Vardinė „Meno avilio“ lentyna
Vardinė „Meno avilio“ lentyna
  < PUSLAPIS IŠ 5  >>> Archyvas