7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kylantis kinas: nauja Europos kino ambasadorių karta“ kviečia būti išgirstam

Romuvos inf.
Nr. 36 (1443), 2022-11-11
Kinas Anonsai


Kauno kino centras „Romuva“ pradeda naują tarptautinį projektą „Kylantis kinas: nauja Europos kino ambasadorių karta“ ir kviečia jaunimą geriau pažinti europietišką kiną bei dalintis savo mintimis. Kartu su dviem kino teatrais iš Portugalijos vykdomas projektas susideda iš kino paskaitų, kūrybinių dirbtuvių bei išskirtinių filmų peržiūrų. Registracija į mokymus jaunimui nuo 15 iki 25 metų vyksta iki lapkričio 10 d.

 

Projekto metu dalyviai galės geriau suprasti kino industrijos principus, mokysis kino istorijos, rašys savo atsiliepimus bei juos įgarsins specialioje tinklalaidėje (podcast’e). Greta to, visi jaunieji kino ambasadoriai galės nemokamai žiūrėti kino teatre „Romuva“ rodomus filmus, specialią europietiškos kino klasikos bei įdomiausių šiuolaikinių režisierių juostų programą sukurtą šiam projektui, o kursų pabaigoje pristatys ir savo kuruojamą filmų ciklą. Mokymų metu patirties jaunimas galės semtis iš tokių specialistų kaip: Dominykas Klajumas (komikas ir populiarių tinklalaidžių kūrėjas), Jurgita Gerdvilaitė (kino dailininkė), Silvija Butkutė (menotyrininkė ir portalo „Cinema Bang Bang“ bendraautorė), Gediminas Jankauskas (dėstytojas, kino istorikas ir kritikas), Liutauras Elkimavičius (prodiuseris, kino apžvalgininkas), Justė Vyšniauskaitė („Romuvos“ kino programų vadovė).

 

„Dirbdami su jaunimu pastebime kino kaip edukacijos poreikį. Analogiško projekto Kaune nėra, tad norime suteikti galimybę ne tik išmokti kritiškai vertinti kiną, bet ir dalintis savo idėjomis su kitais. Manome, kad jaunimo mintys apie matytus filmus bus artimesnės bendraamžiams. Todėl tikimės, kad šis projektas padės auginti meilę kinui ir kurs europietiško kino ambasadorius, kurie paskatins unikalius filmus atrasti ir kitus žiūrovus“, – mintimis dalinosi „Romuvos“ edukacinių programų vadovė Gailė Makutėnaitė.
 

Šiam projektui sukurta filmų peržiūrų programa į specialius seansus pakvies visus geram kinui neabejingus žiūrovus. Čia seansus papildys ir paskaitos apie kino istoriją, o cikle bus galima pamatyti tokius filmus kaip Giuseppe Tornatore juostą „Naujasis „Paradiso“ kino teatras“ (1988), kino meistro Federico Fellinio „Romą“ (1972), Agnes Varda režisuotą „Kleo nuo 5 iki 7“ (1962) ir kitus.
 

 

Daugiau informacijos: www.risingcinema.eu

Registracijos formą rasite: https://bit.ly/3tdoRV0.

 

Žymos:
Romuvos inf.,