7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Philippe Gerlach paroda „Būsenos“ galerijoje „si:said“

si:said galerija
Nr. 27 (1392), 2021-09-10
Dailė Anonsai

Rugsėjo 10 d. 18 val. galerijoje „Si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) atidaroma personalinė  Philippe Gerlach fotografijos paroda „Būsenos“. O rugsėjo 15 d.  ‒ 44 tarptautiniame fotografų simpoziume “NIDA. Fotografų susitikimai“ Ph. Gerlach pasakos apie savo praktikos formavimąsi ir apie ją paveikusias įtakas.

Philippe Gerlach ‒ diaristinis fotografas. Vaizdų jis semiasi iš žmonių santykių, kasdienio gyvenimo ir subkultūros, juos sujungia į labai asmenišką, jausmingą pasakojimą, instaliacijos nuolat pertvarkomos pagal vietos speficiką. Taikydamas skaitmeninę ir analoginę fotografavimo techniką, jis kuria sienų instaliacijas, kurios mažiau orientuotos į vieną vaizdą, o daugiau į tinklo, sujungiančio naujausius prisiminimus su senesniais, kūrimą. Dažnai šie tinklai yra sustiprinti užuominomis į subkultūrą ir muziką. Ph. Gerlach mėgstama baigtinė kūrinių forma nebūtinai yra paroda, bet įvairios bendradarbiavimo, savilaidos ir dalijimosi apraiškos. „Būsenos“ ‒ dešimties metų kūrybiniu laikotarpiu sukurti kūriniai – galerijos erdvę paverčia vienspalviu, asociatyviu debesiu.

Ph. Gerlach (g. 1982) 2008-aisiais baigė studijas Linco meno universitete (Austrija), vėliau metus dirbo asistentu Londone. 2010 m. dirbo Paryžiuje, šiuo metu gyvena ir dirba Berlyne. Jo kūriniai buvo rodomi tarptautinėse institucijose ir festivaliuose, įskaitant „Fotohof“ Zalcburge, „Spinnerei“ Leipcige, „Claire de Rouen“ Londone, „Rencontres“ Arlyje, Niujorko fotofestivalyje, be to, kūriniai priklauso „Österreichische Fotosammlung“ ir „La Collection FNAC“ (Paryžius) kolekcijoms. Philippe fotografijos taip pat buvo publikuotos įvairiuose leidiniuose, įskaitant žurnalus VICEModern MatterZoo Magazine ir Odiseo. 2019–2020 m. Gerlach buvo kviestiniu profesoriumi ASP Katovicuose.

Paroda veikia iki spalio 1 d. Projektą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė. Galerijos darbo laikas III‒V 16‒18 val.

 

Daugiau informacijos:

galerija [si:said]

Skaistė Marčienė, Mob.  8600 39972

Žymos:
si:said galerija,