7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Jūratės Kazakevičiūtės paroda „Miškas“

„Verpėjos“
Nr. 26 (1391), 2021-09-03
Dailė Anonsai

Rugsėjo 4 d. (šeštadienį) 12 val., Marcinkonių stoties galerijoje vyks menininkės Jūratės Kazakevičiūtės personalinės parodos MIŠKAS atidarymas, bus pristatomi naujausi projekto „Miškas“ minkštosios skulptūros technika sukurti darbai - instaliacija.

Projekte „Miškas“ nagrinėju ir plėtoju man giliai svarbią kūrinijos temą – kuriu meno objektų grupes kaip  savitas žmogaus ir augalo sintezės sistemas ir kūriniais kalbu apie žmogaus bei augalo bendrystę ir vientisumą šioje Žemėje.

~ Kas man yra miškas, kai įeinu į jį? Tai pojūčių visuma ir noras susijungti, įsilieti ir jaustis tos visumos ląstele. Tekstilinės skulptūros - medžiai kviečia patirti: liesti ir jaustis liečiamiems, ragauti, užuosti ir girdėti, būti stebimiems ir stebėti.

Taip pat parodoje eksponuojami skaitmeniniai atspaudai sukurti iš mano kasdienio mylimo miško tako vaizdų, kurių nereikėjo specialiai ieškoti, kuriais gyvenu, kuriuos stebiu skirtingais metų laikais ir nepaliauju žavėtis. Jų dėlionės - tarsi kilimas, paklotė (kloti, užkloti, uždengti) ar miražas.

Kūriniai „Palaužtas“, „Užsiskleidusi“ ir „Persikūnijimas“ tai - perkurti ankstesni darbai, išreiškiantys naują  dabarties emociją, besikeičiantys lyg gyvos būtybės kaip žmonės, augalai, medžiai, kaip ir visa kūrinija. ~ 

Jūratė Kazakevičiūtė gimė Druskininkuose, ten pat gyvena ir dirba. 2000 metais baigė tekstilės specialybės bakalauro studijas Vilniaus Dailės Akademijoje, 2002 metais įgyjo menų magistro laipsnį. Kuria objektus, minkštąsias skulptūras ir instaliacijas. Svarbiausios parodos: 2011 m. “Miniartextil à Montrouge” Paryžius, Prancūzija; 2010 m. „Miniartextilcomo“ Como ir Venecija, Italija. 2009 m. ir 2010 m. „Nord ART“ KIC, Budelsdorf, Vokietija; 2010 m. „Globalinė intriga“ 3-ioje Europos tekstilės ir taikomojo meno trienalė „Tradicijos ir Inovacijos“ Rygos dekoratyviojo meno ir dizaino muziejus; 2009 m. tarptautinė Kauno bienalė „Gyvas požiūris“ Textile 09.

 

Parodą aplankyti galima iki spalio 3 dienos šeštadieniais - sekmadieniais, 12.00-17.00 val., arba susitarus tel. 861416255.

Atidarymo dieną 13 val. paskaita „Lietuviškų augalų galios“ su augalų žiniuone Dalia Treigiene.

Spalio 2 d.  12,30 val. „Miško maudynės“ su gide Živile Vaitiekūniene.

Adresas: Marcinkonių stoties galerija, Kastinio g. 1C

 

Parodą organizuoja Všį „Verpėjos“

Projektą „Miškas“ remia Lietuvos kultūros taryba

Žymos:
„Verpėjos“,