7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Francisco Ladrón de Guevara (Ispanija) personalinė paroda “What the body thinks about gravity”

si:said galerija
Nr. 18 (1383), 2021-05-07
Dailė Anonsai

Nuo gegužės 5 d. galerijoje „Si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) veikia Francisco Ladrón de Guevara (Ispanija) personalinė paroda “What the body thinks about gravity” (liet. Ką kūnas mano apie gravitaciją). Parodos atidarymas ir susitikimas su autoriumi numatomas gegužės 9 d. (sekmadienis) 18 val.

Parodoje “What the body thinks about gravity” menininkas persvarsto kūno ir erdvės santykį. Pasitelkus vaikščiojimą, kaip pagrindinę kūrybinę praktiką, patiriama ir tiriama kūno ir miesto sąveika, o ši ir tampa instaliacijų ašimi. Urbanistiniame peizaže ieškomi, renkami visuomenės kaitos momentai, prisiminimai, kurie transformuojami, manipuliuojami, klastojami ir suteikiama nauja reikšmė.

Francisco Ladrón de Guevara (g. 1997) ‒ jaunosios kartos menininkas, 2019-aisiais Granadoje baigė vaizduojamojo meno studijas. Kūryboje jungia šokį ir vizualiuosius menus, pasitelkdamas skirtingas medijas: skulptūrą, piešimą, performansą, video. Šiuo metu gyvena ir dirba Kaune.

Paroda veikia iki gegužės 28 d. Projektą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė. Galerijos darbo laikas III‒V 16‒18 val.

 

Daugiau informacijos:

galerija [si:said]

Skaistė Marčienė, Mob.  8600 39972

Žymos:
si:said galerija,