7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Nuojautos ir abejonės“

Contour Art Gallery
Nr. 44 (1365), 2020-12-18
Dailė Anonsai

Panašu, kad skubėdami priverstinai sustoti, nelabai įsiklausome į savo nuojautas. Tiesa, abejonės kartais mus sustabdo ir priverčia pasvarstyti ar bėgame teisinga kryptimi. 

Meno galerija „Contour Art Gallery“ ir septyni menininkai prieš Kalėdas suspėjo įsikurti buvusioje Svistapolės dvaro (1817 m.) vietoje atkurtose erdvėse, Subačiaus 85, Vilniuje. Šioje prie pat Vilniaus senamiesčio esančioje, bet dar daugeliui neatrastoje vietoje, gruodžio 10 dieną Contour Art Gallery atidarė grupinę atstovaujamų ir kviestinių menininkų darbų parodą. Ir tik mūsų nuojautos gali pasakyti, ar paslaptinga, menu užpildyta erdvė, sulauks karantino pabaigos ir gausių lankytojų. 

 

nuojautos ir abejonės

 

Meno kūrinys, vizualiai užkoduojantis prasmių tinklus, apgaubia žiūrovą staiga ir netikėtai, galbūt skatina šiek tiek atsitraukti ir pasisaugoti, o galbūt – įsigilinti ir mąstyti. Būtent šioje būsenoje gimsta jūsų nuojautos, įžvalgos ir abejonės apie meno kūrinį. Ši paroda siekia tiek meno kūriniais, tiek jų aprašais įprasminti nuojautas ir abejones, kylančias iš pajautos. Abejonė skatina nuolatos tikrinti ne tik mus supančią aplinką, bet ir savąjį pasaulio suvokimą. O nuojauta pasireiškia proto ir vaizduotės žaismu, kuomet atsiskleidžia žmogaus kūrybos ir vertybių pasauliai. Netiesiogiai formuodamos žmogaus elgseną ir mąstymą, jos abi leidžia pajusti visa, kas svarbu ir prasminga.

 

 

Menininkai: Raimondas Gailiūnas, Kęstutis Grigaliūnas, Diana Remeikytė, Eglė Ridikaitė, Laisvydė Šalčiūtė, Dainius Trumpis, Rūta Vadlugaitė

Garso menininkas Kristupas Gikas

Parodos architektūra IMPLMNT

Parodą rengia Contour Art Gallery 

Kuratorė Viltė Visockaitė

2020 gruodžio 10 d. – 2021 kovo 1 d.

Subačiaus 85, Vilnius 

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba 

Partneriai - Puiki investicija ir SynergySupply

 

Parodą bus galima lankyti užsiregistravus elektroniniu paštu [email protected] ir gavus galerijos patvirtinimą. 

Ne karantino metu paroda veiks: V 17:00–20:00; VI, VII 12:00–16:00