7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ričardo Bartkevičiaus kūrybos paroda „R. B. apie R. B.“

LDS
Nr. 40 (1361), 2020-11-20
Dailė Anonsai

Dailininkų sąjungos galerijoje (Vokiečių g. 2, Vilnius) veikia tapytojo Ričardo Bartkevičiaus kūrybos paroda „R. B. apie R. B.“ 

 

Retrospektyvaus pobūdžio parodoje eksponuojami pastarųjų metų tapybos darbai. Atrinkta kolekcija siekiama išryškinti kasdienio gyvenimo grožį, banalių situacijų daugiaprasmiškumą, atskleisti plačią žmogiškų santykių skalę. Kasdienės situacijos ir paprasti daiktai aplink mus slepia įdomias istorijas, kurios gali būti susijusios ne tik su mumis, bet ir turėti aliuzijų į platesnius kontekstus. Tapytojas, meistriškai valdantis šviesių, grynų spalvų, spontanišką ekspresyvų potėpį, yra ekspresionistas ne tik siela (spalvomis), bet ir kūnu (tapymo maniera). Tapybos siužetai paprasti ir mįslingi, netikėti ir arogantiški, keisti ir daugiaprasmiški. Paveiksluose persipina regimojo ir vidinio pasaulių, pilnų išgyvenimų ir nuojautų, atspindžiai. Ričardo Bartkevičiaus darbuose apstu autobiografinių nuorodų, kartais jie persmelkti dramatiško sarkazmo, kartais – linksmi ir nerūpestingi.

 

Tapytojo Ričardo Bartkevičiaus kūrybos paroda „R. B. apie R. B.“ Dailininkų sąjungos galerijoje vyks iki gruodžio 2 d. Galerijai užvėrus duris dėl karantino, žiūrovai kviečiami apžiūrėti parodą pro vitrininius galerijos langus dienos bei nakties metu. 

Žymos:
LDS,