7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Atvirų renginių ciklas „Open Talks + Elska Coffee Cinema“

„Lithuanian Shorts“ inf.
Nr. 34 (1313), 2019-10-25
Kadras išfilmo „Gyvatė“
Kadras išfilmo „Gyvatė“

Spalio 22 d. 19 val. Vilniuje prasideda pokalbius ir filmų peržiūras jungianti  iniciatyva „Open Talks + Elska Coffee Cinema“. Tai atvirų renginių ciklas, apimantis pokalbius su jaunosios kartos lietuvių kino kūrėjais ir jų filmų retrospektyvas. Projektą rengia agentūra „Lithuanian Shorts“ kartu su „Elska Coffee“ (Pamėnkalnio g. 1,Vilnius). Naujos iniciatyvos tikslas – supažindinti vilniečius ir miesto svečius su lietuviškų filmų kūrėjais. Renginis bus profesionaliai moderuojamas, pokalbiai su kūrėjais virs tinklalaidėmis, kurių bus galima klausytis internete.

 

„Sparčiai populiarėjant tinklalaidžių (podcast), viešų pokalbių kultūrai, norime pristatyti nemokamą renginių ciklą. Pastebime, kaip keičiasi nacionalinio kino žiūrėjimo įpročiai, žiūrovai domisi lietuvių filmais, todėl šia iniciatyva norime, aptarti filmų gamybos tendencijas bei pristatyti kalbinamų kūrėjų filmus. Tikimės, kad ši platforma padės didinti lietuviško kino matomumą ir jaunųjų kūrėjų žinomumą“, – sako „Lithuanian Shorts“ direktorė Rimantė Daugėlaitė-Cegelskienė. Šiemet yra numatoma pristatyti tris kino režisierius: Titą Laucių, Joną Trukaną ir Mariją Kavtaradzę.

 

Pirmojo ciklo pokalbio dėmesio centre bus  režisierius ir scenaristas Titas Laucius. Jis baigė kino dramaturgijos bakalauro ir vaizdo režisūros magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2018 m. Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ studentų programoje jam buvo įteiktas  perspektyviausio režisieriaus apdovanojimas, o 2019 m. jo trumpametražis filmas „Šeima“ laimėjo festivalio žiūrovų simpatijų prizą. Bus galima pamatyti trumpametražius Lauciaus filmus: „Gyvatė“ (2017), „Kambariokai“ (2017), „Šeima“ (2019). Pokalbį moderuos LRT Klasikos kultūros laidų vedėja Austėja Kuskienė.

 

Antrasis pokalbis vyks lapkričio 5 d. su Anglijoje režisūros studijas baigusiu ir žanrinius filmus kuriančiu Jonu Trukanu. Bus parodyti trumpametražiai filmai „Vaiduoklis, kurio neprisimenu“ (2015), „Žmogus-Vielabraukis“ (2016) ir „Užgesus Šviesoms“ (2019). Gruodžio 3 d. šių metų pokalbių ciklą užbaigs susitikimas su režisiere ir scenariste Marija Kavtaradze. Režisūros studijų baigiamasis darbas „Man dvim keli“ laimėjo „Sidabrinės gervės kiaušinį" už geriausią studento darbą, taip pat bus parodytas filmas  „Pasakyk, kad neskaudės“ (2013).

Kadras išfilmo „Gyvatė“
Kadras išfilmo „Gyvatė“