7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Liucijos Dervinytės paroda „Mind Garden“ galerijoje „The Room“

Nr. 24 (1303), 2019-06-14
Dailė Anonsai
Liucija Dervinytė, „Neuronų greitkeliai“
Liucija Dervinytė, „Neuronų greitkeliai“

Liucija Dervinytė, „Mind Garden“

2019 06 12 – 2019 07 20

 

THE ROOM galerija

Polocko g. 17, Vilnius

Atidarymas birželio 12 d. 18 val.

 

Birželio 12 d., trečiadienį, 18 val. THE ROOM galerijoje (Polocko g. 17, Vilnius) atidaroma Liucijos Dervinytės vizualaus meno ir garso eksperimentų paroda „Mind Garden“.

Paroda vyks iki 2019 m. liepos 20 d.

 

Menininkė Marija Griniuk: „Ar apsilankysime artist-run galerijos erdvėje, kuri sujungia panašias idėjas, ar studijoje, pamatysime daugybę per diskusijas, sąveiką ar susitikimus sukauptų įkvėpimo šaltinių, padedančių kurti naujas idėjas, išreiškiamas menininkės praktikoje. Paroda teoriškai susieta su metaforiniu sodu, kuriame idėjos gimsta ir auga, kol materializuojasi ir įgauna formą. Ši erdvė sujungia įvairius meninės raiškos būdus – nuo akvarelės paveikslų iki eksperimentinių garsų. Paroda susideda iš medžiagų, pasakojimų ir istorijų, santykių tarp žmonių, žmonių ir objektų arba žmonių ir gamtos, skatinančių naujus mąstymo būdus ir leidžiančių gimti naujoms idėjoms.

Liucijos Dervinytės kūryboje akivaizdi aistra ornamentams, struktūroms ir tekstūroms. Savo darbuose ji pabrėžia apgalvoto ir atsakingo požiūrio į ekologiją ir gamtinę aplinką vertę. Ji žavisi gamtos ir žmogaus sukurtomis struktūromis, nesvarbu, ar tai būtų ornamentiniai, ar architektūrinio išdėstymo fragmentai. Savo kūryboje menininkė kruopščiai pasirenka spalvas, kartais dirba monochromiškai, panašiai kaip sustabdytuose kino vaizduose su miesto fragmentais, kuriuose gyvena idėjos, ir sukuria metaforines žalias zonas. L. Dervinytės objektai ir parodos elementai – akvarelės paveikslai, rankų darbo užrašų knygelės, garso įrašai ir tekstai – apibūdina ilgaamžį svajonių sodą miesto erdvėje, kurioje klaidžioja žmonės. Šis sodas yra metaforinė erdvė, kurioje gimsta idėjos. Tai arena, kurioje galima giliau įsisąmoninti tai, kas atsiranda susipažįstant su L. Dervinytės kūriniais, ir apsvarstyti tai, kas viršija visą tiesioginę tikrovę. Parodos erdvė atveria vaizdų ir garsų žaismus. Šie elementai plečia vaizduotę. Šių vaizdų, garsų ir tekstų ypatumai ir L. Dervinytės tiesioginės nuorodos į atpažįstamus fragmentus yra lankytojų choreografijos katalizatoriai. Lankytojai juda tarp ornamentų, tekstūrų, garsų, tekstų ir jų fragmentų, kuriuos menininkė išdėstė parodos erdvėje. Šie elementai taip pat siejasi su L. Dervinytės kelionėmis, kurios yra svarbus įkvėpimo šaltinis. Reflektuodama idėjas menininkė atspindi jų nepriklausomybę nuo konkrečios vietos ar teritorijos, taigi ir parodos aprašyme ji teigia idėjų augimą ir metaforiniame sode, ir už jo ribų. Šis metaforinis sodas yra riba tarp menininkės vidinio pasaulio ir išorinės aplinkos.”

Liucija Dervinytė yra tekstilės dizainerė ir menininkė, Ideas Block kūrybinės erdvės bendraįkūrėja ir kultūros vadybininkė. Liucija yra baigusi Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą bei tekstilės dizaino studijas Edinburgo universitete.

Pirmąją parodą menininkė surengė 2015 m. Baja California kultūros institute, Meksikoje. Bendrarbiaudama su menininku Roberto Becerra ji taip pat sukūrė multimedijos meno instaliacijų, kurios buvo eksponuotos Ideas Block kūrybinėje erdvėje, Vilniaus šviesų festivalyje, bei poroje eksperimentinių meno festivalių Kauno fortuose. 2019 m. vasarį ji pristatė savo personalinę parodą – trumpalaikę (pop-up) kūrėjo studiją Ideas Block galerijoje Vilniuje.

Parodos atidaryme gros Roberto Becerra (Resonant Digit).

 

Parodos laikas: 2019 06 12 – 2019 07 20

Galerijos darbo laikas: I-V 11-19, VI 11-15

Lankymas – nemokamas.

Daugiau informacijos: www.facebook.com/TheRoomArtBooksWine

Liucija Dervinytė, „Neuronų greitkeliai“
Liucija Dervinytė, „Neuronų greitkeliai“