7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Aušra Trakšelytė galerijoje apiece

apiece inf.
Nr. 13 (1292), 2019-03-29
Dailė Anonsai

Aušra Trakšelytė
DELAY (video loop, 2’, 2019)

2019-03-27 – 2019-04-14
apiece

Pagal 2018 m. liepos 30 d. sutartį Nr. DĮ 02-0023, pasirašytą Plungėje, prie Babrungo upės, Aušra Trakšelytė metams laiko įgijo kuriančios menininkės statusą. Tiksliau – perėmė jį iš kūrybinę veiklą suspendavusio menininko Juozo Laivio. Pasinėrusi į netapačios tapatybės situaciją, žiemą ji priėmė dar vieną iššūkį – vietoj J. Laivio, kuris šiuo metu studijuoja meno doktorantūroje, dalyvauti Vilniaus dailės akademijos doktorantų kūrybą pristatančioje parodoje. Tai jai tapo postūmiu sukurti pirmąjį meno kūrinį ir realizuoti kuriančios menininkės tapatybę.


Sąmoningą apsisprendimą lydi pozicija – metų eigoje sukurti tik vieną kūrinį ir surengti tik vieną parodą. Taip jau sutapo, kad 2018 m. rudenį A. Trakšelytė kartu su Milena CM įkūrė vieno kūrinio ekspozicinę erdvę. Šis sutapimas papildo ir išpildo jos, kaip menininkės, sumanymą. Be to, tuo pagrindu A. Trakšelytės kūrinys DELAY yra pristatomas ne „Titaniko“ ekspozicinėse erdvėse, kuriose nuo š. m. kovo 28 d. vyksta doktorantų paroda, o minėtoje galerijoje apiece (Didžioji g. 38, Vilnius).
Kūrinį DELAY sudaro trys trumpi žemos kokybės, įvairiais metais bei metų laikais įvairiuose miestuose, o taip pat įvairiais iPhone modeliais užfiksuoti video, turintys bendrą vardiklį – judesį. Nors nežinia, ar jis apskritai imponavo tuo metu, kai buvo nuspaustas video filmavimo mygtukas. Tai kūrinys apie įvairių kūrybinių disciplinų migravimą ir kūrybine prasme galimus įsitvirtinimo šiuolaikinio meno pasaulyje scenarijus, o taip pat – apie vaizdų infliaciją bei sprendimų atidėliojimo laisvę.

Autorė:
Aušra Trakšelytė (g. 1981 m. Plungėje) – Vilniuje gyvenanti ir kurianti menininkė. Iki šiol nėra dalyvavusi grupinėse parodose ar surengusi personalinių parodų; kūryba nėra įvertinta apdovanojimais.

apiece – vieno šiuolaikinio vaizduojamojo meno kūrinio ir/ar dizaino objekto parodų galerija. Parodų formatą inspiravo siekis paskatinti išsamiau pasidomėti kūrinio/objekto autoriumi ar šiuolaikiniu menu apskritai.
Daugiau apie apiece – www.apiece.lt

 

Žymos:
apiece inf.,