7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Akvilės Magicdust personalinė paroda „Čia gyvename visi kartu“

Pamėnkalnio galerija
Nr. 4 (1283), 2019-01-25
Dailė Anonsai

Vasario 1 d., penktadienį, 18.30 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma jaunosios kartos grafikės, iliustratorės, komiksų kūrėjos Akvilės Magicdust personalinė paroda „Čia gyvename visi kartu“.

Taip, kaip tolimos dalelės veikia viena kitą net skiriamos didelio atstumo (fizikoje tai apibūdinama kvantinės pinties dėsniu), taip ir mes vieni kitus veikiame per atstumą – būdami San Francisko krantuose ar Vingio parko miškuose. Visų mūsų rūpesčiai ir džiaugsmai panašūs, kasdienės kavos skonis panašus, ir viskas susipynę į vientisą interneto mazgą.

Akvilės Magicdust parodoje pristatomi kūriniai (vėliavos, paveikslai ir kt.) neatspindi kokios nors konkrečios pasaulio šalies, o tik perteikia dalį mūsų planetos, kurioje gyvename visi kartu: vabzdžiai, gėlės, gyvūnai ir skirtingi žmonės.

Autorės kūriniuose persipina fikcija ir tikrovė, gamta ir laukiniškumas, absurdo humoras, ritualai ir padrąsinimai, kaip išgyventi šią žiemą. Tapybos ir tekstilės darbuose ryškios atogrąžų spalvos perkelia žiūrovą į žaismingą, poetinio naivumo kupiną erdvę, kur skatinama nežiūrėti į viską pernelyg rimtai ir leisti sau žaisti bei svajoti.

Akvilė Magicdust (Akvilė Misevičiūtė) – kūrėja, baigusi grafiką Vilniaus dailės akademijoje, įgijusi magistro laipsnį Briuselio Sint-Lukas aukštojoje mokykloje, surengusi asmenines parodas Barselonoje, Los Andžele, Briuselyje ir Vilniuje. Jos darbus publikuoja populiarus interneto žurnalas Vice. Prieš metus menininkė pelnė pagrindinį ELCAF (East London Comic Arts Festival) ir WeTransfer apdovanojimą.

Akvilės Magicdust parodą „Čia gyvename visi kartu“ patogu aplankyti nemokamu Vilniaus autobusu SU-MENĖK, kuris kursuos visus vasario savaitgalius ir pasiūlys maršrutą net po 17 įdomiausių šiuolaikinio meno galerijų bei muziejų (Vilniaus šiuolaikinis menas autobusu Su-Menėk).

Paroda vyks iki vasario 27 d.
Parodos lankymas – nemokamas.
Parodą iš dalies remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos dailininkų sąjunga.