7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Robertas Narkus MO muziejuje rengia spaudos konferenciją-performansą

Robertas Narkus
Nr. 40 (1277), 2018-12-07
Dailė Anonsai

„Keršto Moneta” Kaip sėkmingai prastumti (naujas idėjas), net tada kai jų niekam nereikia? Kaip susikaupti? Kaip paversti nusivylimą, desperaciją, nesaugumą į finasinius instrumentus? Penktadienio popietę 16.30 menininkas Robertas Narkus MO muziejuje rengia spaudos konferenciją-performansą kurio metu pristatys „Keršto Monetą”, bei projektą „Keršto tiesioji” (www.prospectrevenge.com).

Robertas Narkus kviečia susipažinti ir investuoti į schemą kuri pavers neigiamas emocijas į viršfinansinius išteklius. „Keršto tiesioji” yra naujausia Roberto Narkaus „išgyvenimo drama”, vieno žmogaus spektaklis, viešųjų ryšių performansas bei paskaita su tragi-komedijos elementais. Performanso/pičo metu menininkas pristatys „Keršto Monetą”, spekuliatyvų projektą kuriuo siekiama permąstyti kapitalo, vertės, dėmesio ekonomikos sampratas. Po pristatymo kviečiame pasivaišinti canape iš restorano „Delta Mityba”.

„Keršto moneta” - moneta įkūnija neramią sielą siekiančią pokyčių nepaisant aplinkybių spaudimo, paauksuota, 5g, 18 x 24 mm Aversas vaizduoja viešųjų ryšių kaukę, po kuria slepiasi prieštaros, neapibrėžtumas, tiesiog spekuliacijos ir tikras ryžtas keistis, neviltis ir sėkmė, pyktis, meilė, susitaikėliai ir maištininkai, protingi žodžiai, paikos mintys, godulys ir dosnumas. Reversas vaizduoja sūkurį, amžiną judesį kuris kiekvienu gūsių augina vertę ir ryžtą veikti.

Robertas Narkus savo meninę praktiką apibrėžia kaip aplinkybių̨vadybą atsitiktinumų ekonomikoje. Ieškodamas naujų būdų apibrėžti menininko veiklą, Robertas Narkus nuolat įsivelia į keisčiausias kolaboracijas, steigia kūrinius-bendroves ir organizacijas kvestionuojančias autorystės, ekonomikos ir socialinio teisingumo sampratas. Pastaraisiais metais surengė solo parodą ŠMC didžiojoje salėje, dalyvavo grupinėse parodose XII Baltijos Trienalėje, V-toje Marakešo bienalėje, de Appel meno centre, bei kitur. Robertas Narkus yra Patafizikos Instituto Vilniuje įkūrėjas bei eksperimentinės inžinerijos stovyklos „eeKūlgrinda” organizatorius, „Autarkia” menininkų dienos centro steigėjas bei meno vadovas.

Žymos:
Robertas Narkus,