7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Aušros Vaitkūnienės kūrybos paroda „Raudona gija“

Nr. 37 (1274), 2018-11-16
Dailė Anonsai

Lapkričio 16 d., penktadienį, 17 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma tapytojos Aušros Vaitkūnienės kūrybos paroda „Raudona gija“.


„Jei galėtume pamatyti tikrovę tokią, kokia ji yra iš tikrųjų, labai nustebtume. Turbūt pamatytume įvairių bangų sūkurius ir liepsningus atomų šokius. Tai neišardomas audinys, kuriame be praeities nebūtų ateities.


Dar tikrovė atsispindi pasakose ar mituose, nes mitai ir pasakos — tai kondensuota tikrovė. Iš pasakų ir mitų galima rekonstruoti praeitį. Tas audinys ar uždanga nuolatos mums mirguliuoja prieš akis, keisdami pavidalus ir nuolatos verčiantys klausti: kas gi vis dėlto tai yra?


Tapybos tikrovė yra kaip akmuo, išvagotas įbrėžų, žymių ir inkliuzų. Stūkso sau ramiai, kažkas praeina pro šalį, net nepastebėjęs. Bet jei gyvenimo kely beeidamas sustosi, o gal užkliūsi, pavargęs prisėsi, žvilgsnį sukoncentruosi, tame akmeny pamatysi visą praeitį, dabarties procesus, grožį ir tvirtumą. Reikia tik sustoti ir įsižiūrėti.


Tapybos nejudrume pamatysi tylų veiksmą, įžvelgsi ateitį. Ji, kaip pulsuojanti, gyva kraujo gija, jungia visus bendraminčius“ (Aušra Vaitkūnienė).


Aušros Vaitkūnienės tapybos paroda „Raudona gija“ Pamėnkalnio galerijoje vyks iki gruodžio 4 d.
Parodą iš dalies remia LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.
Parodos laikas: 2018 11 16 – 2018 12 04. Parodos atidarymas: lapkričio 16 d., penktadienį, 17 val. Galerijos darbo laikas: II-V 10-18, VI 10-16. Lankymas nemokamas.

 

 

Žymos: