7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Prasideda Vilniaus galerijų savaitgalis: nuo spontaniško knygyno iki lokomotyvų depo

Nr. 27 (1264), 2018-09-07
Dailė Anonsai

Šiandien, rugsėjo 6 dieną prasidedantis ir iki sekmadienio truksiantis Vilniaus galerijų savaitgalis kviečia atidaryti šiuolaikinio meno parodų sezoną. Keturių dienų renginio programoje – parodų atidarymai, ekskursijos, susitikimai su menininkais, diskusijos ir koncertai.

Trečiąjį kartą rengiamo savaitgalio maršrutas driekiasi per 27 centre ir jo pakraščiuose įsikūrusias galerijas, menininkų studijas, projektų erdves, specialiai šiai progai ekspozicijų salėmis virtusius pastatus. Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos organizuojamas projektas siekia atkreipti dėmesį į plačią sostinės šiuolaikinio meno panoramą. Vienas pagrindinių Vilniaus galerijų savaitgalio tikslų – nubraižyti įdomiausių ekspozicinių erdvių maršrutą, tikintis, kad jį kartoti po renginio taps įpročiu.

Ketvirtadienio vakarą miesto gyventojai ir jo svečiai kviečiami net į šešių parodų atidarymus. Galerijoje AV17 duris atveria skulptoriaus Andriaus Ermino peronalinė paroda. Vilniaus dailės akademijos parodų salėje „Titanikas“ pristatoma jaunų Slovakų menininkų ekspozicija. Viename iš Pylimo gatvės butų įrengtoje projektų erdvėje „Studium P“ organizuojamas renginys „lo-fi“ nagrinės prastos kokybės fenomeną. Sostinės Latako gatvės 3-iajame name įsikūrusios net dvi galerinės erdvės kvies į dviejų tapytojų Indrės Ercmonaitės ir Rūtenės Merk parodas. Kompozitorių namai taps laikina ekpozicine erdve jaunos menininkės Beatričės Mockevičiūtės kūrybai.

Didelį dėmesį garsui šiemet skiriantis Vilniaus galerijų savaitgalis penktadienį kviečia ne tik į naują tarptautinį muzikos kultūros centrą „Empty Brain Resort“ Naujojoje Vilnioje, bet ir į diskusiją „Kaip pagarsinti šiuolaikinį meną?“. Meno komunikacijos strategijas siekianti aptarti diskusija klaus, kodėl vieni menininkai tampa garsiais, o kiti lieka menkai žinomi. Tą patį vakarą apsilankyti atvirose reziduojančių menininkų studijose kvies edukacijos, rezidencijų ir parodų centras „Rupert“. O Šiuolaikinio meno centre atidaroma danų meninininkoSimono Dybbroe Møller’io paroda „Viduramžiai“.

Šeštadienį Vilniaus galerijų savaitgalis kviečia leistis už miesto. Lentvario lokomotyvų depe ir kultūros rūmuose atidaroma šiuolaikinio meno paroda „DEPAS / DEPOT“. Renginio organizatoriai kviečia nepraleisti progos aplankyti jau anksčiau atsidariusių dizaino parodų Nacionalinėje dailės galerijoje. Taip pat nepraeiti pro spontaniškai Vilniaus gatvėje, buvusiose „Žinijos“ draugijos patalpose įsikursiantį šiuolaikinio meno ir teorijos knygyną „Six chairs books“.

 

Žymos: