7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Galerijoje „Trivium“ fotografijų paroda „Blokiniai“

Nr. 26 (1263), 2018-06-29
Dailė Anonsai

Rugpjūčio 16 d. (ketvirtadienį) 19 val. galerijoje namuose „Trivium” (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) atidaroma personalinė Vytauto Kazimiero Juozėno fotografijų paroda „Blokiniai”.


Galerijoje „Trivium” ką tik uždaryta sovietmečio interjero paroda „Sovietmečio spindesys ir skurdas” ir kviečia į naują parodą “Blokiniai”. Šios parodos glaudžiai susiję, fotografijų paroda „Blokiniai” tyrinėja postsovietinių rajonų nuotaiką, ten gyvenančių žmonių portretus, juos supančią gamtą. Ne veltui šios miesto dalys vadinamos miegamaisiais rajonais, jie iš tiesų užsnūdę laukia “geresnio” rytojaus.
Parodos atidarymo metu ant sienos kabės ir sovietinių laikų atributas – radijo taškas, kuris gros parodos autoriaus trumpametražio filmo „Blokiniai” garso takelį.


Vytautas Juozėnas gimė 1990 m. kovo 10 d., todėl sovietinėje Lietuvoje gyveno lygiai vieną dieną. 2013 m. baigė Fotografijos ir medijų meno studijas Vilniaus dailės akademijoje, vėliau ten pat tęsė magistro studijas.


V. Juozėnas yra eksperimentinio kino programos „Baltic Analog Lab" narys, lektorius bei elektroninės, eksperimentinės muzikos prodiuseris.


 Sukūrė ne vieną trumpametražį filmą, jo trumpametražis filmas „Chronos ABC" (2013) buvo atrinktas į „Kino pavasario" ir lietuviškų filmų festivalio „Litauisches Kino Goes Berlin“ programas, o trumpametražis filmas „Blokiniai“ (2016) apdovanotas medijų meno festivalio ENTER’14 antruoju konkurso prizu.

Paroda veiks iki rugsėjo 16 dienos.


Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Galerija namuose Trivium Vilkpėdės 7-105, Vilnius Lankymas ne atidarymo metu iš anksto susitarus telefonu 8693 58318

Žymos: