7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Moi, non-moi“ paroda ir pokalbis apie L. Bourgeois, M. Lassnig ir V. Da Silva kūrybą

Galerijos „Vartai“ inf.
Nr. 22 (1259), 2018-06-01
Dailė Anonsai

16:30 min. Pokalbis 3, Šiuolaikinio meno centro skaitykloje, Vokiečių g. 2
18:00 parodos “Moi, non-moi” atidarymas galerijoje „Vartai”, Vilniaus g. 39


Pristatydama vienų ryškiausių 20 a. meno kūrėjų Louise Bourgeois, Maria Lassnig ir Maria Helena Vieira da Silva parodą “Moi, non-moi” galerija „Vartai“ taip pat siūlo susipažinti ne tik su šių menininkių kūriniais, bet ir iš pirmų lupų daugiau išgirsti apie pačias menininkes, jų gyvenimo ir kūrybos istorijas.

Tai bus jau trečiasis galerijos „Vartai“ organizuojamas pokalbis. Ankstesniuose renginiuose dalyvavo vieni svarbiausių Baltijos šalių šiuolaikinio ir modernaus meno kolekcininkai R. Valiūnas, J. Zuzans, R. Anton bei Berlyne veikiantis galerininkas, kuratorius D. Marzona ir garsus kolekcininkas, filantropas E. Marzona. Šį kartą nuo kolekcionavimo temos pokalbis nukrypsta į parodoje pristatomas menininkes, kurių indėlis bei svarba 20 a. meno raidai tampa centrine pokalbio ašimi.

Šiame pokalbyje dalyvaus trys svečiai iš Portugalijos, JAV ir Austrijos, kurie buvo artimi menininkėms, kartu dirbo ar išsamiai tyrinėjo Louise Bourgeois, Maria Lassnig ir Maria Helena Vieira da Silva kūrybą.

Joana Baião - mokslų daktarė, atliekanti tyrimus Lisabonos Nova universiteto meno istorijos institute ir Paryžiaus École Normale supérieure. Ji yra monografijos „Vieira da Silva" (2010) autorė. Mark Setteducati - rašytojas, magas ir magijos, iliuzijų, žaidimų bei galvosūkių kūrėjas. Jis buvo ilgametis Louise Bourgeois padėjėjas ir artimas draugas. Hans Werner Poschauko - menininkas, kuratorius, buvęs Maria Lassnig studentas, kuris vėliau tapo ilgamečiu padėjėju ir prisidėjo prie jos kūrybos. Jis yra Maria Lassnig fondo valdybos narys.
Pokalbis vyks anglų kalba Šiuolaikinio meno centro skaitykloje (Vokiečių g. 2, Vilnius).
Dalyvavimas pokalbyje ir parodos lankymas yra laisvas ir nemokamas.

 

 

Mecenatas
Živilė ir Jonas Garbaravičiai

Globėjas
Renata ir Rolandas Valiūnai

Generaliniai parodos rėmėjai Eugenija ir Saulius Sutkai, António Gomes de Pinho

Parodos rėmėjai
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Hotel PACAI, NOVOTEL hotel, ACM informacija miestui, Visionaire hotel, Clear Channel

Galerijos rėmėjai
Vilniaus miesto savivaldybė, VšĮ „Meno fondas“, Vilma Dagilienė, Romas Kinka, „Lietuvos rytas“, „Ekskomisarų biuras“

Dėkojame Šiuolaikinio meno centrui, Vilnius; Louise Bourgeois Studio, Niujorkas; Maria Lassnig Foundation, Viena; Foundation Arpad Szenes - Vieira da Silva, Lisabona