7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Italų grafikos paroda galerijoje Arka

Nr. 20 (1257), 2018-05-18
Dailė Anonsai

„Alea Contemporary Art“ kultūros asociacija (Roma, Italija)
2018 m. gegužės 22 – birželio 16 d.
LDS galerija „Arka“, Aušros Vartų g. 7, Vilnius
Parodos atidarymas gegužės 22 d., antradienį, 17 val.


Italijos menininkų kultūros asociacija „Alea Contemporary Art“ buvo įkurta 2016 m. Romoje. Tai keturių kartų ir skirtingų profesijų menininkų - Stefano Franchi, Frank Martinangeli, Andrea Pacini ir Usama Saad kūrybinio ir organizacinio darbo rezultatas. Ši galerija suteikė galimybę įvairių sričių menininkams susipažinti su tradicinėmis ir eksperimentinės grafikos technikomis, spausdinimo technologijomis, netikėtų ir neįprastų medžiagų panaudojimu šiuolaikinėje grafinėje raiškoje. Asociacijos menininkai – tarptautiniu mastu pripažinti kūrėjai, įvairių Italijos dailės akademijų dėstytojai, knygų iliustratoriai. Ne vienas jų, studijų metais pasisėmė žinių ir įkvėpimo svarbiuose pasaulio meno centruose – Italijoje, Prancūzijoje (garsiojoje „Ateljė 17“ Paryžiuje, įsteigtoje žymaus anglų tapytojo ir grafiko Stanley William Hayter). Menininkų kūryboje atsispindi abstrakčiojo ekspresionizmo, siurrealizmo įtakos.


„Alea Contemporary Art“ galerijoje veikia spausdinimo laboratorija, atvira fotografijai, tapybai, komiksų kūrimui, skulptūrai, keramikai, brangiųjų akmenų meniniam apdirbimui. Eksperimentavimas ir sintezavimas yra pagrindiniai žodžiai, geriausiai nusakantys asociacijos veiklą. Neatsitiktinai, galerija įkurta Garbatella regiono centre, kur steigiasi naujos įmonės ir vyksta kūrybinių koorporacijų bendradarbiavimas. „Alea Contemporary Art“ pasiruošusi dialogui su kiekviena nauja menine tendencija ar stiliumi, tačiau stengiasi ne tik sukurti vietą susitikimams ir mainams tarp menininkų, kritikų ir institucijų, bet ir būti visiems atvira kūrybos erdve: čia organizuojami grafikos meno kursai, erdvė pritaikyta neįgaliesiems, taip pat performatyvaus meno renginiams ir parodoms.


LDS galerijoje „Arka“ rengiama „Alea Contemporary Art“ menininkų paroda yra tarptautinio mainų projekto „Crossroads / Incroci / Kryžkelės“ dalis. Projekto tikslas – populiarinti Lietuvos ir Italijos grafikos meną, paskatinti gilintis į šios vizualios meno raiškos ypatybes ir naujoves, pristatyti originalius ir skirtingus įvairiomis grafikos technikomis kuriančius menininkus.


2018 m. rugsėjo 29 d. Lietuvos grafikos paroda „Kryžkelės LT-100“ bus atidaryta Romoje.
Parodoje Vilniuje savo darbus eksponuoja vienuolika Italijos dailininkų: Arianna Angelini, Marina Bindella, Stefano Franchi, Frank Martinangeli, Giovanna Martinelli, Elena Molena, Andrea Pacini, Cristina Piciacchia, Anna Romanello, Usama Saad, Pasquale Santoro.
Projekto organizatoriai: LDS galerija „Arka“ ir „Alea Contemporary Art“ kultūros asociacija
Parodos globėjas - Italijos Respublikos ambasadorius J. E. Francesco Fransoni
Projekto kuratoriai: Frank Martinangeli, Dovilė Tomkutė

 

Žymos: