7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Andriaus Ermino paroda „Žmogiškasis faktorius. Sodai“

Pamėnkalnio galerija
Nr. 28 (1222), 2017-09-08
Dailė Anonsai

Rugsėjo 13 d., trečiadienį, 18 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma šiuolaikinio meno kūrėjo Andriaus Ermino paroda „Žmogiškasis faktorius. Sodai“. Paroda vyks iki spalio 3 d.


Tai – tęstinė autoriaus plėtojamos temos „Žmogiškasis faktorius“ paroda, apmąstanti žmogaus, jo aplinkos, buities, kūrybos ir gyvosios gamtos santykius. Daugiasluoksnėse kompozicijose vystomi simbolinių, filosofinių, socialinių temų ryšiai su sodininkyste, žemdirbyste, šiuolaikine visuomene bei kultūra.


Pasak A. Ermino, šioje parodoje „sodai“ – tai kolektyvinių sodų aplinkos daiktai, atributai ir sodininkų kultūra. Akistatoje su žmogiškuoju faktoriumi šie objektai kinta ne tik išoriškai, bet ir semantiškai, simboliškai. „Kolektyviniuose soduose žmonės gyvena bendruomenėje, tačiau kiekvienas yra skirtingas, turi savo erdvę ir gyvenimo būdą. Miesto gyventojo įsigytas žemės sklypas už miesto – kaip nostalgija įgimtiems žmogaus ūkininkavimo refleksams. Vieni ten užsiima žemės ūkiu, kiti kažką meistrauja, treti tiesiog poilsiauja. Tai tarsi oazė, laisvalaikio praleidimo forma, atitrūkimas nuo kasdienio gyvenimo. Žmogus ten kuria kitą savo gyvenimo buitį, mėgina įgyvendinti svajones“, - pasakoja autorius.


Įvairūs buities daiktai, gyvosios gamtos objektai, žemės ūkio padargai, augalai ir daržovės parodoje žaismingai paverčiami daugiaprasmėmis konstrukcijomis ir sujungiami į vientisą instaliaciją. Ne pagal savo paskirtį naudojami objektai ragina pažvelgti į kasdienius daiktus ir reiškinius naujai, atskleidžia žmogaus ir gamtos santykius, įvairias jų apraiškas ir kontekstus.

Rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.
Parodos laikas: 2017 09 13 – 2017 10 03.
Atidarymas: rugsėjo 13 d., trečiadienį, 18 val.
Galerijos darbo laikas: II-V 10-18, VI 10-16.
Parodos lankymas – nemokamas.