7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rimanto Milkinto paroda „Daugmaž vidurdienis“

AV17 inf.
Nr. 27 (1221), 2017-09-01
Dailė Anonsai

Nuo 2011 m. veikianti AV17 galerija po šešių metų sėkmingos veiklos persikelia į miesto centrinę dalį, erdvesnes patalpas (Totorių g. 5, Vilnius), leisiančias galerijos veiklą plėtoti didesniu mastu bei pasiekti platesnę auditoriją.


AV17 galerija nuo savo veiklos pradžios dėmesį telkė į šiuolaikinę skulptūrą, instaliacijos ir objekto meną pristatančius Lietuvos ir užsienio menininkus. Naujose erdvėse (Totorių g. 5) įsikurianti galerija ir toliau vystys panašaus pobūdžio projektus taip pat pristatydama fotografijos bei video meno parodas. Veikla pasipildys įvairiais edukaciniais užsiėmimais: paskaitomis apie šiuolaikinį meną, susitikimais su menininkais, menininkų vedamomis kūrybinėmis dirbtuvėmis ir kt. Vienas svarbiausių galerijos veiklos principų – bendradarbiavimas ne tik su gerai žinomais šiuolaikiniais Lietuvos ir užsienio menininkais, bet ir su jaunais, kylančiais kūrėjais - ir toliau išliks prioritetinis. Jau šį rudenį galerija pristatys 56-ojoje Venecijos bienalėje Latviją atstovavusių Katrina Neiburga bei Andris Eglitis darbus, jaunus vokiečių kūrėjus Yasmin Alt ir Kai Franz. Taip pat tęs jau tradicija tapusius tarptautinius parodų mainų projektus, kurių metu Lietuvos menininkai pristatomi ir garsinami kitose šalyse, o užsienio autoriai turi galimybę savo kūrybą eksponuoti Lietuvoje. Galerija neapsiribos parodomis naujose ekspozicinėse erdvėse, o plės bendradarbiavimo galimybes su kitomis meno iniciatyvomis užsienyje ir Lietuvoje bei ieškos naujų įdomių būdų pristatyti kūrėjus. Savo veiklą AV17 vystys ir už galerijos ribų, pristatant šiuolaikinį meną neįprastose erdvėse bei ten, kur juntamas jo trūkumas.


AV17 naujos erdvės atidarymą pažymės su galerija nuo jos įkūrimo bendradarbiaujantis menininkas Rimantas Milkintas. Menininkas nuo 2003 m. aktyviai veikia Lietuvos ir tarptautinio meno lauke, yra ne kartą pelnęs prestižinius prizus Lietuvoje ir užsienyje. 2011 m. tarptautinėje meno mugėje ARTVILNIUS‘11 menininkas buvo įvertintas apdovanojimu „Už skulptūros objektą parodų erdvėse“. R. Milkinto kūrybai būdinga švari modernizmo tradiciją primenanti estetika, formos ir linijos grakštumas, medžiagos ir idėjos santykio vientisumas. Vadovaudamasis principu, kad menininkas yra savo laiko atspindys, R. Milkintas savo kūryboje kalba apie laikmečio aktualijas ir idėjas.
Naujos erdvės atidarymo proga lankytojai bus kviečiami apžiūrėti R. Milkinto parodą „Daugmaž vidurdienis“. Paroda konceptualiai apžvelgs kūrėjo patirtį ir vystomas kūrybines idėjas. „Daugmaž vidurdienis“ retrospektyviai pristatys menininko kūrybą naujai sukurtais darbais. AV17 galerijos naujas erdves užpildys menininko skulptūrinės instaliacijos, kurias autorius sieja su tam tikrais žodžiais, naudojamais kalbant apie laiką ir laikmetį. Šie žodžiai menininko buvo vartojami kūrybinio proceso metu bei atskleidžia šiuolaikinio laikmečio dvasią, informacijos perteklių, greitą gyvenimo ritmą, kuomet nuolatos jaučiamės skubantys, tačiau tuo pačiu ir jau vėluojantys. R. Milkintas šios parodos darbuose naudoja praeities, dabarties ir ateities kalbinius motyvus, kurie atspindi tiek jo kūrybos etapus, tiek bendražmogiškus šiuolaikinio gyvenimo diktuojamus tempus. Pristatomuose darbuose daugiausiai naudojama geležis tampa savotišku kūrybinės brandos ir stabilumo simboliu.
„Daugmaž vidurdienis“ žiūrovus simboliškai pakvies parodą apžiūrėti vidurdienį (nuo 13 val.), o oficialus parodos atidarymas vyks vakare (rugsėjo 7 d., 18 val.) Vilniaus galerijų savaitgalio metu.

Ši paroda taip pat taps ir simboline pradžia naujai erdvei, nauju AV17 galerijos laiku ir laikmečiu.Rimanto Milkinto paroda veiks iki spalio 5 dienos.

 

 

Žymos:
AV17 inf.,