7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Į Lietuvą atvyko „Tarp pilkų debesų“ aktoriai

Andrė Balžekienė
Nr. 18 (1170), 2016-05-06
Kronika

Pagal Rutos Sepetys knygą paaugliams „Tarp pilkų debesų“ kuriamo filmo kūrybinė grupė pasirengusi pagrindiniams darbams. Į Lietuvą atvyko tarptautinė aktorių komanda, kuri čia filmuosis iki birželio vidurio. Filmo režisierius – Marius Markevičius („Kita svajonių komanda“).

 

Filmo veiksmas prasidės 1941 m. Kaune ir pasakos apie čia gyvenančią paauglę Liną. Ji mėgsta piešti ir svajoja apie dailės studijas, tačiau likimas negailestingas: kartu su šeima – mama, tėčiu ir jaunesniuoju broliu – ji ištremiama į Sibirą. Tačiau nepakeliamos gyvenimo sąlygos netrukdo įsižiebti jausmams – mergina sutinka į atšiaurų kraštą taip pat ištremtą bendraamžį Andrių.

 

„Vasarį filmavome žiemos scenas, dabar imamės pavasario ir vasaros epizodų. Filmuosime Kauno gatves ir namus, kuriuose gyvena herojai, trėmimą traukinių vagonuose, išsilaipinimą Altajaus ir Laptevų apylinkėse. Pastarosios scenos bus filmuojamos Neringoje“, – pasakoja režisierius Marius Markevičius.

 

Pagrindiniai Linos ir Andriaus vaidmenys patikėti kylančioms britų kino žvaigždėms Bel Powley („Paauglės dienoraštis“) ir debiutantui Jonah Hauer-Kingui. Linos mamą – stiprią, nežmoniškomis sąlygomis išsaugančią orumą moterį – vaidins norvegų aktorė Lisa Loven Kongsli, Lietuvos žiūrovams pažįstama iš filmo „Force Majeure“. Į Sibirą ištremto pagyvenusio Stako vaidmenį kurs britų aktorius Jamesas Cosmo, vaidinęs seriale „Sostų karai“, filmuose „Narsioji širdis“, „Kalnietis“, „Troja“, „Traukinių žymėjimas“. Sovietų generolo Komarovo vaidmenį filme kurs suomių aktorius Peteris Franzénas. Lietuviams aktorius pažįstamas iš serialo „Vikingai“. Komarovo pavaldinys, jaunesnysis karininkas Kretckis bus kylanti švedų kino žvaigždė Martinas Wallströmas, išgarsėjęs JAV seriale „Ponas Robotas“ („Mr. Robot“). Su jaunesnįjį Linos brolį vaidinsiančiu dešimtmečiu britu Tomu Sweetu jau galėjo susipažinti Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai. Čia buvo rodytas Venecijos kino festivalyje apdovanotas filmas „Lyderio vaikystė“, kuriame Sweetas atliko pagrindinį vaidmenį.

 

Taip pat filme vaidins britų aktoriai Adrianas Schilleras („Danų mergina“), Gregas Kolpakchi („Iksmenai: pirma klasė“), Samas Hazeldine’as („Varnas“) ir Sarah Finigan.