7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos kino operatorių asociacija kviečia teikti filmus „Ąžuolo“ apdovanojimams

LAC inf.
Nr. 4 (1156), 2016-01-29
Kronika

Lietuvos kino operatorių asociacija (LAC) kviečia teikti filmus konkursų „Ąžuolas“ ir „Gilė“ apdovanojimams už geriausią kino operatoriaus darbą ir geriausią jaunojo kino operatoriaus darbą lietuvių kine 2015 metais. Konkurse gali dalyvauti lietuviški pilnametražiai bei trumpametražiai vaidybiniai ir dokumentiniai filmai, kurių oficiali premjera įvyko 2015 metais. Į „Gilės“ apdovanojimą gali pretenduoti studentų mokomieji ar baigiamieji darbai ir profesionalių kino operatorių pirmieji ir antrieji savarankiški darbai.

 

Apdovanojimo tikslas – skatinti kino operatorių kūrybiškumą ir talentą, kelti šios vienos pagrindinių kino profesijų prestižą. Konkursas vyksta dviem etapais. Pirmame etape penkių narių žiuri iš pateiktų filmų atrinks ir paskelbs tris „Ąžuolo“ bei „Gilės“ nominantus. Antrajame žiuri išrinks laureatus, kuriuos paskelbs apdovanojimų ceremonijoje gegužės 6 dieną.

 

Norintys teikti filmus prašomi užpildyti paraiškas iki 2016 m. kovo 10 d. Kontaktai pasiteiravimui: [email protected]. Išsami informacija: www.lac.lt

 

Žymos:
LAC inf.,