7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Nr. 38 (1403), 2021-11-26
Kinas
Kadras iš filmo „Košmarų alėja“
Kadras iš filmo „Košmarų alėja“

Pasirodė Guillermo del Toro filmo „Košmarų alėja“ anonsas

„Searchlight Pictures“ paskelbė pirmą naujojo Guillermo del Toro filmo „Košmarų alėja“ („Nightmare Alley“) anonsą. Filmas sukurtas pagal to paties pavadinimo Williamo Lindsay Greshamo romaną, kurį dar 1947 m. ekranizavo Edmundas Gouldingas.

„Košmarų alėjoje“ pasakojama apie sukčių Stantoną, kurį vaidina Bradley Cooperis. Jis apsimeta telepatu, galinčiu bendrauti su mirusiaisiais. Jam padeda psichiatrė Lilė, kurią įkūnija Cate Blanchett. Filme taip pat vaidina Willemas Dafoe, Rooney Mara, Ronas Perlmanas, Toni Collette, Davidas Strathairnas, Timas Blake’as Nelsonas ir kt.

Kaip teigia Guillermo del Toro: „Mes sąmoningai leidžiame ankstesniam filmui egzistuoti savo erdvėje. Vienas iš dalykų, dėl kurių visi sutikome, buvo daugiau nežiūrėti to filmo. Mums patiko tai, kas jame egzistuoja, manome, kad jame yra nuostabių dalykų, bet tai, ko aš norėjau, be jokios kalambūro kalbos, buvo arčiau košmaro. Filmai panašūs tik tuo, kad juose kalbama apie amerikietiškąją svajonę, kuri visuomet gali tapti tikru košmaru.“

„Košmarų alėjos“ premjera JAV numatyta gruodžio 17 dieną. Lietuvoje filmas pasirodys 2022 m. sausio pabaigoje.

Anonsą galima pasižiūrėti čia: https://www.youtube.com/watch?v=Q81Yf46Oj3s.

 

Christophas Waltzas filmuosis seriale

„Oskaro“ laureatas Christophas Waltzas vaidins „Amazon Prime Video“ seriale „Konsultantas“ („The Consultant“). Serialą kurs Tony Basgallopas, tokių serialų kaip „Tarnas“ („Servant“, nuo 2019), „Savas žmogus“ („Inside Men“, 2012) ir „Viešbutis Babilonas“ („Hotel Babylon“, 2006–2009) scenaristas.

„Konsultantas“ siekia atskleisti grėsmingus viršininko ir darbuotojo santykius ir klausia, kiek galime paaukoti, kad pasiektume karjeros aukštumas. Serialas įkvėptas 2015 m. pasirodžiusio Bentley Little’o romano, satyros tuo pačiu pavadinimu, kurios centre – ponas Patofas, peteliškę ryšintis konsultantas. Jis ateina į pagalbą vienai įmonei ir netrukus perima visą valdžią. Ponas Patofas savavališkai keičia biuro darbo tvarką. Visame pastate įrengia kameras, dėl kurių darbuotojai patiria paranoją, skambina darbuotojams bet kuriuo paros metu, lankosi jų namuose ir grasina jų šeimoms. Konsultantui nepaklūstantys žmonės atleidžiami iš darbo arba dar blogiau... Netrukus darbuotojai supranta, kad kovoja ne tik dėl savo darbo vietų: jie kovoja dėl savo gyvybės.

 

„Discovery“ kuria filmą apie Johnny Deppą ir Amber Heard

„Discovery“ kuria dokumentinį filmą „Johnny vs Amber“. Dviejų dalių filme bus pasakojama apie aktoriaus Johnny Deppo ir jo buvusios sutuoktinės Amber Heard santykius. „Discovery“ teigia, kad leis susipažinti su abiejų pusių versijomis. Filmo kūrėjai kalbėjosi su teisininkais ir buvusių sutuoktinių artimaisiais. Jie taip pat pasitelkė archyvinius vaizdo ir garso įrašus.

„Istorija apie tai, kas nutiko tarp Johnny ir Amber, toliau kelia daug diskusijų tarp gerbėjų ir plačiosios visuomenės. Siekėme sukurti dokumentinį filmą, kuriame istorija būtų nagrinėjama iš kiekvieno jų perspektyvos, kad žiūrovai galėtų neapsiriboti antraštėmis ir patys nuspręstų, kuo tikėti šioje sudėtingoje istorijoje“, – sakė kanalo viceprezidentė Charlotte Reid.

 

Helen Mirren įkūnys Izraelio premjerę Goldą Meir

Filme „Golda“ Helen Mirren teks vaidinti Izraelio premjerę Goldą Meir pačiu blogiausiu jos gyvenimo momentu, kai 1973 m. vyko Jom Kipuro karas. Filme daugiausia dėmesio bus skiriama Meir atsakomybei ir sprendimams, dėl kurių ji vadinama geležine Izraelio ledi.

Meir niekada politiškai neatsigavo po Jom Kipuro karo, kuris Izraeliui tapo nacionaline katastrofa. Praėjus aštuoniems mėnesiams nuo karo pabaigos, net ir laimėjusi pakartotinius rinkimus, Meir buvo priversta atsistatydinti iš ministro pirmininko pareigų ir visiškai pasitraukti iš politikos.

„Golda Meir buvo grėsminga, nepalaužiama ir galinga lyderė, – sakė Mirren. – Didelis išbandymas suvaidinti ją sunkiausiu jos nepaprasto gyvenimo momentu. Tikiuosi, įkūnysiu ją tinkamai.“

Filmą režisuoja izraelietis Guy Nattivas. 2018 m. jo filmas „Oda“ („Skin“) pelnė „Oskarą“ už geriausią vaidybinį trumpametražį filmą. „Jau seniai žaviuosi Helen Mirren, – sakė Nattivas. – Ji neįtikėtinai talentingai, giliai, pasitelkusi išmonę ir emocijas ištirpo Goldos Meir personaže, atskleisdama šios neįtikėtinos moters sudėtingumą.“

 

Parengė Ilona Vitkauskaitė

Kadras iš filmo „Košmarų alėja“
Kadras iš filmo „Košmarų alėja“
Christophas Waltzas
Christophas Waltzas
Amber Heard ir Johnny Deppas
Amber Heard ir Johnny Deppas
Helen Mirren filme „Golda“
Helen Mirren filme „Golda“