7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Nr. 24 (1389), 2021-06-18
Kinas
Joanna Kulig ir André Holland seriale „The Eddy“
Joanna Kulig ir André Holland seriale „The Eddy“

Mirė Rezo Gabriadzė

 

Birželio 6 d. eidamas aštuoniasdešimt penktuosius metus mirė rašytojas, teatro ir kino režisierius, dailininkas Rezo Gabriadzė. Jis buvo daugiau nei trisdešimties filmų scenarijų autorius ar bendraautoris, parašė Georgijaus Danelijos filmų „Mimino“, „Neliūdėk!“, „Kin-dza-dza“ scenarijus, kartu su Eldaru Šengelaja kūrė „Nepaprastą parodą“ ir „Keistuolius“. Šie filmai jau seniai yra tapę klasika. 9-ojo dešimtmečio pradžioje Gabriadzė įkūrė marionečių teatrą, kurio pastatas Tbilisio centre tapo viena miesto įžymybių. Kartu su teatru Gabriadzė lankėsi ir Lietuvoje. Jis kūrė spektaklius ne vienoje Europos šalyje, buvo daugybės premijų laureatas.

 

Natalie Portman ir Julianne Moore vaidins Toddo Hayneso filme

 

Natalie Portman ir Julianne Moore vaidins pagrindinius vaidmenis Toddo Hayneso („Kerol“) filme „May December“. Pasak režisieriaus, pavadinimo posakis apibūdina žmonių, tarp kurių didžiulis amžiaus skirtumas, santykius. Ne pirmos jaunystės Moore herojė Greisė kartu su daug jaunesniu vyru Džo rengiasi dukterų dvynių išleistuvėms, kai pas juos atvažiuoja aktorė Elizabet (Portman). Ji vaidins Greisę biografiniame filme ir nori geriau pažinti savo herojės prototipę, kuri išgarsėjo, kai romanas tarp jos ir dvidešimčia metų jaunesnio Džo atsidūrė pirmuosiuose bulvarinės spaudos puslapiuose. Apie romaną kalbėjo visi, nes tada toks amžiaus skirtumas buvo neįprastas. Tačiau Elizabet atvykimas sugriaus šeimos idilę. Pasak filmo kūrėjų, jie nori patyrinėti, ar galima suprasti kito žmogaus jausmus.

 

Joanna Kulig vėl filmuojasi JAV

 

Po Paweło Pawlikowskio filmo „Šaltasis karas“ išgarsėjusi Joanna Kulig vaidins naujame amerikiečių režisierės Rebeccos Miller filme „She Came To Me“. Tai bus komedija apie skirtingų kartų santykius. Tarp filmo, kurio veiksmas vyks Niujorke, veikėjų – kūrybinę krizę išgyvenantis kompozitorius, įsimylėję paaugliai ir moteris, turinti viską, išskyrus meilę. Kulig partneriai šiame filme bus Anne Hathaway, Marisa Tomei, Matthew Broderickas, Taharas Rahimas. Filmavimas prasidės rudenį.

 

Jevgenijus Mironovas vaidins Michailą Gorbačiovą

 

Jevgenijus Mironovas vaidins pagrindinį vaidmenį seriale „Gorbačiovas“. Serialo filmavimas suplanuotas ateinančių metų pavasarį, premjera – 2023 metais. Planuojama 20 serijų. Raisą Gorbačiovą vaidins Čulpan Chamatova. Abu aktoriai jau vaidino Gorbačiovus Maskvos Nacijų teatro spektaklyje. Pats būsimo serialo herojus taip pakomentavo pranešimą: „Man svarbu, kad būtent Mironovas ir Čulpan Chamatova, kuri fantastiškai panaši į Raisą Maksimovną, perkels jų sukurtus personažus į ekraną. Pasitikiu aktoriais, gerai juos pažįstu, jie puikūs aktoriai ir gilūs žmonės.“

 

Matthew McConaughey sieks politiko karjeros?

 

Amerikiečiai jau turėjo prezidentą aktorių Ronaldą Reaganą, Kalifornijos gubernatorius buvo Arnoldas Schwarzeneggeris. Dabar kalbama, kad Matthew McConaughey svarsto, ar ateinančiais metais dalyvauti gimtojo Teksaso gubernatoriaus rinkimuose. Aktorius nei neigia, nei patvirtina tokius pranešimus, bet žinoma, kad jis skambino įtakingiems Teksaso politikams, klausdamas, ar sulauktų jų paramos. McConaughey nepriklauso jokiai partijai ir sako, kad jo požiūris į politiką agresyviai centristinis. Jis žada susitikti su kiekvienu, bet tik kelio viduryje, nes bijo kraštutinumų.

Priešingai nei Reagano, kuris buvo prastas aktorius, atveju, Holivudas su tokiu McConaughey sprendimu sunkiai susitaikytų. Aktorius išgarsėjo prieš trisdešimt metų ir sukūrė kine ne vieną įsimintiną vaidmenį. Vaidino garsiausių režisierių filmuose, o už AIDS sergančio kaubojaus vaidmenį Jeano-Marco Vallée filme „Dalaso klubas“ („Dallas Buyers Club“, 2013) pelnė „Oskarą“.

Aktorius yra Teksaso patriotas, remia naują futbolo komandą „Austin FC“, dėsto Teksaso universitete, užsiima visuomenine veikla ir labdara. Vienas Teksaso demokratas taip apibūdino McConaughey šansus: „Jis jaunas, gražus, išmintingas ir turi truputį beprotybės. Tai yra Teksasas. Mėgstame tokius žmones.“

 

Kaip kvepia animacinių filmų veikėjai

 

Rusijos animacinių filmų studija „Sojuzmultfilm“ ką tik atšventė 85-ąsias įkūrimo metines. Su studijoje sukurtais filmais užaugo daug kartų, kai kurie filmai populiarūs iki šiol. Kartu su parfumerijos firma „Biblioteka Aromatov“ studija išleido kvepalus populiarių sovietinių animacinių filmų motyvais. Iš viso kolekcijoje – dešimt kvepalų. „Kūlverstukas“ kvepia apelsinais, „Mažylis ir Karlsonas“ – bandelėmis ir aviečių uogiene, „Rūgpienių kaimas“ – ryto rasa, „Ežiukas rūke“ – tirštu rūku, „Liūtukas ir vėžlys“ – vasaros diena, „Na, palauk!“ kvapas turi priminti linksmybes ir gaudynes, o „Mikė Pūkuotukas“ dvelkia „teisingu“ medumi Triušio urvelyje. Kvepalai kainuoja maždaug 23 eurus.

 

Parengė Ž. P.

Joanna Kulig ir André Holland seriale „The Eddy“
Joanna Kulig ir André Holland seriale „The Eddy“
Jevgenijus Mironovas ir Čulpan Chamatova Nacijų lygos teatro spektaklyje „Gorbačiovas“
Jevgenijus Mironovas ir Čulpan Chamatova Nacijų lygos teatro spektaklyje „Gorbačiovas“
Matthew McConaughey filme „Dalaso klubas“
Matthew McConaughey filme „Dalaso klubas“