7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

Nr. 21 (1300), 2019-05-24
Doris Day
Doris Day

Mirė Doris Day

Gegužės 13 d. mirė Doris Day – viena populiariausių JAV kino žvaigždžių. Ji gimė 1922 m. kaip Doris Mary Ann Kappelhoff. 4-ojo dešimtmečio pabaigoje Day pradėjo koncertuoti su muzikos grupėmis, laikui bėgant ėmė bendradarbiauti su Franku Sinatra ir kitomis garsenybėmis. Vienas pirmųjų jos muzikos hitų buvo „Sentimental Journey“ (1945), pradėjęs kelis dešimtmečius neblėstantį Day populiarumą. Daina „Que Sera, Sera“, kurią Day sudainavo Alfredo Hitchcocko filme „Vyras, kuris žinojo per daug“ („The Man Who Knew Too Mach“, 1956), pelnė jai „Oskarą“. Vėliau šis kūrinys tapo komiško serialo „The Doris Day Show“ (1968–1973) pagrindu.

 

1948 m. Doris Day debiutavo kine. Vaidino miuzikluose ir dramose, bet žiūrovų atmintyje liko pirmiausia kaip romantinių komedijų aktorė. Šiose komedijose jos partneriai buvo garsiausi moterų numylėtiniai Clarkas Gable’as, Cary Grantas, Rodas Tayloras ir Rockas Hudsonas. Su pastaruoju partneriu kurtos Day komedijos XX a. pabaigoje sulaukė ir daugybės mokslinių tekstų bei feminisčių analizės. Lietuvoje šie filmai nebuvo rodomi, tik kelis jų prieš porą dešimtmečių parodė TV3, tad dabar sunku įsivaizduoti, kad Day ties 6-ojo ir 7-ojo dešimtmečių riba buvo viena garsiausių ir populiariausių Holivudo aktorių.

 

Pasibaigus karjerai kine ir televizijoje Day tapo gyvūnų globos aktyviste, įkūrė ir globojo ne vieną fondą, besirūpinantį gyvūnų gerove.

 

Kirillas Serebrennikovas kurs filmą pagal apdovanotą romaną

Neseniai iš namų arešto paleistas rusų teatro ir kino režisierius Kirillas Serebrennikovas, kurio pernykštį filmą „Vasara“ vis dar galima pasižiūrėti Lietuvoje, rengiasi kurti naują filmą. Tai bus dviem prestižinėmis rusų literatūros premijomis – „Nacionalinis bestseleris“ ir NOS – apdovanoto Aleksejaus Salnikovo romano „Petrovai gripe ir aplink jį“ („Petrovy v grippe i vokrug nego“) ekranizacija. Filmas bus kuriamas kartu su prancūzais ir šveicarais. Pasak prodiuserio Iljos Stiuarto, tai bus „istorija apie mūsų kasdienius mūšius su likimu ir apie tai, kaip juose paskęstame. Mūsų filmas pirmiausia apie tai, kaip kasdieniai dalykai gali staiga pasisukti netikėta puse, o kelionė miesto autobusu tapti nuostabaus nuotykio pradžia.“ Filmavimo pradžios data kol kas slepiama.

 

Romola Garai vaidins Karlo Marxo dukterį

Britų kino ir televizijos aktorė vaidins jauniausią Karlo Marxo dukterį Eleanor Susannos Nicchiarelli filme „Panelė Marks“ („Miss Marx“).

 

Eleanor „Tussy“ Marx (1855–1898) buvo vertėja, aktorė, vaikų teisių aktyvistė, sufražistė, socialistų agitatorė. Kartu su Friedrichu Engelsu ji rūpinosi tėvo darbu, veikalų leidyba, buvo jo sekretorė. Asmeninis Eleanor gyvenimas buvo nelaimingas – ji pamilo Edwardą Avelingą, su kuriuo nebuvo oficialiai susituokusi. Savimyla vyras ją viešai žemino ir įžeidinėjo. Nepakėlusi skurdo ir vyro neištikimybės Eleanor nusinuodijo.

 

Nicchiarelli planuoja filme panaudoti daug XIX a. antrosios pusės dokumentų bei nuotraukų ir šiuolaikinę muziką. Pasak jos, kostiumų ir dekoracijų estetika, siekiant pabrėžti veikėjos dramą, bus minimalistinė: „Eleanor paprasčiausiai pamilo ne tą žmogų, ir tai lemtinga, kad ir kokia protinga būtum. Ji buvo nuostabi, sudėtingo ir modernaus charakterio, įsprausta tarp proto ir jausmų, racionalumo ir beviltiško romantiškumo.“

 

Filmavimas prasidės šių metų rudenį.

 

Robertas De Niro suvaidino gangsterį beigelių reklamoje

Amerikiečių aktorius Robertas De Niro nusifilmavo britų kompanijos „Warburtons Bread“ beigelių reklamoje. Jis vaidina nusikaltėlių gaujos vadeivą, bandantį atimti konkurento verslą. De Niro personažas kartu su sėbrais įsiveržia į „Warburtons Bread“ savininko kontorą ir pasakoja apie planus užgrobti beigelių rinką. Po to gauja atsikrato konkurentų produkcijos ir ant „Warburtons Bread“ pakuočių klijuoja savo etiketes.

 

Dienraštis „Guardian“ pavadino šią reklamą geriausiu pastarųjų metų aktoriaus vaidmeniu. De Niro vaidina ir vieną pagrindinių vaidmenų šį rudenį „Netflix“ pasirodysiančiame Martino Scorsese’s seriale „Airis“. Jo partneriai seriale – Alas Pacino ir Harvey Keitelis.

 

Beigelių reklamą galima pasižiūrėti čia:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=AdMpVZ42RLk.

 

Parengė Ž. P.

Doris Day
Doris Day
Romola Garai
Romola Garai
Kadras iš Kirillo Serebrennikovo filmo „Vasara“
Kadras iš Kirillo Serebrennikovo filmo „Vasara“