7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Nepatogaus kino inf.

Nepatogaus kino inf.

Mokytojams trūksta priemonių su mokiniais kalbėtis „nepatogiomis“ temomis

Edukacinės platformos „Nepatogaus kino klasė“ balandžio pradžioje atliktas tyrimas atskleidė, kad mokytojai stokoja priemonių, skirtų prevenciniam darbui patyčių, narkotikų vartojimo, prekybos žmonėmis, saugaus elgesio internete temomis. Jų trūksta ir su mokiniais mėginant kalbėtis bendresnėmis „nepatogiomis“ temomis – apie lytiškumą, socialinę atskirtį, nediskriminavimą ir pan.

Paulina Drėgvaitė. Bertos Tilmantaitės nuotr.
Paulina Drėgvaitė. Bertos Tilmantaitės nuotr.
Nepatogaus kino inf.

Moterys politikoje: trumpas nesusipratimas ar ilgalaikis pokytis?

Kas būtų, jei lemiamus politinius sprendimus priimtų moterų vyriausybės, festivalyje „Nepatogus kinas“ rodytame filme „Dvi minutės iki vidurnakčio“ klausė režisierė Yael Bartana. Ši dokumentika įkvėpė gilesnei diskusijai apie situaciją Lietuvoje, tad po filmo peržiūros pokalbiui susitiko politikės Aušrinė Armonaitė, Dovilė Šakalienė, Ieva Kačinskaitė–Urbonienė, politologė Dovilė Jakniūnaitė ir Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė.

Renginio akimirka. Nuotr. aut. Katažyna Polubinska
Renginio akimirka. Nuotr. aut. Katažyna Polubinska
Nepatogaus kino inf.

Ar Europoje išmesta alaus skardinė gali atsidurti negyvenamoje Arkties saloje? Filmo „Šiaurinė srovė“ režisieriaus tyrimas

Aplinkos taršos problemos sienų neturi. Tuo galime įsitikinti stebėdami vandenynais keliaujančias atliekas. Artimiausiais dešimtmečiais jos virs mikroplastiku ir taps dirvožemio, vandens bei gyvų organizmų dalimi. Lietuvos Baltijos jūros pakrantė taip pat nuklota jūros išmetamomis gaminių pakuotėmis iš įvairių šalių.

„Šiaurinė srovė“
„Šiaurinė srovė“
Nepatogaus kino inf.

„Nepatogus kinas“ į Kauną kviečia architektūros ir kino gerbėjus

Per Lietuvą keliaujantis festivalis „Nepatogus kinas“ Kaunui šiemet skiria ypatingą dėmesį. „Mes norim, kad žiūrėtum filmus modernistiniuose pastatuose“, – kviečia organizatoriai ir 2022–ųjų Europos kultūros sostinėje pristato ypatingą programą, o savo žiūrovus iš visos Lietuvos kviečia spalio savaitgalius praleisti Kaune.

„Aalto“
„Aalto“
Nepatogaus kino inf.

Jaunimo rekomendacijos jaunimui: ką žiūrėti festivalyje „Nepatogus kinas“?

„Mes gerbiam autoritetus, bet žiūrim į ateitį“, – sako dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas“ rengėjai. Šiemet programos sudarytojai nesiėmė sudarinėti jaunimui įdomiausių ir aktualiausių filmų rinkinio – jie pakvietė pačius jaunus žmones dar iki festivalio peržiūrėti visus filmus ir tarti, ką rekomenduotų pažiūrėti savo bendraamžiams.

„Begalybė pagal Florianą“
„Begalybė pagal Florianą“
Nepatogaus kino inf.

„Nepatogaus kino“ filmai įkvėps atviriems pokalbiams: festivalio renginiai

Spalio 8–30 d. vyksiantis tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ džiugins ne vien rinktiniais filmais. Ne mažiau svarbi festivalio dalis vyksta jiems pasibaigus, todėl tradiciškai žiūrovai kviečiami permąstyti realybę susitikimuose su filmų kūrėjais, herojais, žmogaus teisių aktyvistais ir įvairių sričių ekspertais. Šiemet nepatogūs pokalbiai vyks ir gyvai kino salėse, ir virtualiai.

„Šiaurinė srovė“
„Šiaurinė srovė“
Nepatogaus kino inf.

Šią savaitę prasidedantis festivalis „Nepatogus kinas“ neslepia ambicijų: „Norime užimti visą tavo laisvalaikį“

Šeštadienį, spalio 8 d., trims savaitėms po šalies kino teatrus, mažesnių miestų bibliotekas ir kiekvienų namų ekranus pasklis festivalis „Nepatogus kinas“. Rinktinės dokumentikos programoje bus pristatyta beveik 50 filmų – netikėtų, įkvepiančių, drąsių, iššaukiančių ir demaskuojančių. Rengėjai atviri – nori, kad filmai pasiektų kone kiekvieną šalies gyventoją.

 

Nepatogaus kino inf.

„Nepatogus kinas“ pristato virtualią seansų organizavimo platformą

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki festivalio pradžios, spalio 8–30 d. vyksiantis „Nepatogus kinas“ kviečia nieko nelaukiant organizuotis savo pačių kino seansus. Dokumentinių filmų festivalis pristato bendrakūrystės projektą „NK-DOKU“ – virtualią platformą, skirtą savarankiškai rengti viešas filmų peržiūras bendruomenėse ar organizacijose.

„Geras jausmas, seni“
„Geras jausmas, seni“
  < PUSLAPIS IŠ 2  >> Archyvas