7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Romuvos inf.

Romuvos inf.

Pirmajame „Animacijos savaitgalyje“ Kaune – aktualios istorijos, jautrūs pasakojimai, susitikimai su kūrėjais

Pirmasis „Romuvos“ organizuojamas „Animacijos savaitgalis“ kviečia leistis į neatrastos animacijos atradimų kelionę. Įsitikinimas, kad animacija skirta tik vaikams, sparčiai blėsta, o tai ryškiai atspindės ir šio festivalio programa, kurioje įtraukiančių, aktualių ir vizualiai stulbinančių filmų sau atras kiekvienas – nuo mažiausių iki suaugusiųjų, nuo kino ekspertų iki „šviežių“ žiūrovų.

Romuvos inf.

Kino namai „Romuva“ kviečia jaunimą dalyvauti savaitgaliniuose mainuose

Kino namai „Romuva“ kviečia kinu besidominčius vaikus gegužės ir birželio savaitgalius praleisti prasmingai. Jau šį savaitgalį prasideda nemokama jaunimo mainų programa, kuri sujungia du miestus – Kauną ir Luką (Lenkija), suteikdama jauniesiems kino entuziastams galimybę pažinti kino meną iš arti. Kiekvienuose dviejų dienų savaitgalio mainuose susitiks po 10 vaikų iš Kauno ir 10 vaikų iš Luko (Lenkija) miestų. Programa pristatys kino istoriją – nuo sustabdyto kadro animacijos technikos panaudojimo iki šiuolaikinių audiovizualinių technologijų. Jaunieji dalyviai kurs dekoracijas, animaciją, reportažus, o panaudodami žaliąjį ekraną patys taps savo filmukų veikėjais. Taip pat dalyviai lankysis specialioje ekskursijoje, kuri kvies išgirsti apie kino istoriją Kauno mieste, aplankyti daugybę anksčiau čia veikusių kino teatrų lokacijų bei pažinti tarpukario architektūros ypatybes.

Romuvos inf.

Atsiveria legendinis kino teatras „Romuva“: namai menui ir kultūrai

Seniausias Lietuvos kino teatras „Romuva“ balandžio 22 d. atvers duris lankytojams. Po rekonstrukcijos žiūrovų čia lauks dvi šiuolaikiškos salės, išdidintoje scenoje galės vykti muzikos, teatro, šokio ir kitų atlikėjų pasirodymai. Istorinis pastatas taps jaukia, šiuolaikiška, drąsia ir atvira kultūros erdve. Pristatomas ir atnaujintas logotipas bei pavadinimas – Kino namai „Romuva“.

  < PUSLAPIS IŠ 2  >> Archyvas