7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Prieš sezono pabaigą Vilniaus teatras „Lėlė“ atveria kiemą žiūrovams

Vilniaus teatro „Lėlė“ nuotr.
Vilniaus teatro „Lėlė“ nuotr.

Vilniaus teatras „Lėlė“, ruošdamasis 62-o sezono pabaigai, kviečia ištikimiausius savo žiūrovus birželio 20, 21 d. ir 27, 28 d. susitikti teatro kieme. Po ilgos pertraukos bus parodyti mažųjų žiūrovų pamėgti spektakliai: Algirdo Mikučio režisuotos „Voro vestuvės“ pagal Justino Marcinkevičiaus poemėlę (20, 28 d. 12 val.), Rimo Driežio pastatytas „Kiškių sukilimas“ pagal Kazio Binkio poemą (21 d., 12 val.) ir Vitalijaus Mazūro „Raudonkepurė“ (27 d. 12 val.) - spektakliai skirti mažiausiems žiūrovams, vaikams nuo trijų ir keturių metų.

Pasak teatro vadovo Vilmanto Juškėno: „Teatras šiais metais susidūrė su daug iššūkių, įvairiausių aplinkybių, susijusių ne vien su kūrybiniais darbais. Mums, kaip kūrėjams, labai svarbu nepasiduoti aplinkybėmis, o ieškoti naujų raiškos formų, skatinti kūrybinę ir meninę raišką, o svarbiausia- nenutraukti ryšio su mūsų jauniausiais žiūrovais. Tikimės, kad nepaisant sunkinančių aplinkybių, ateinantį sezoną galėsime žiūrovus pakviesti į dar stipresnį, šiuolaikiškesnį ir patogesnį teatrą.“

Nepaisant artėjančių atostogų, teatre tebevyksta intensyvios repeticijos - ruošiamasi premjerai „Čipolinas“, kurią, pagal Carlo Colodi apysaką, režisuoja Šarūnas Datenis. Jam, kaip ir kituose jo spektakliuose, talkina dailininkas Antanas Dubra ir kompozitorius Vytautas Leistrumas. Prisitaikant prie sudėtingų aplinkybių, spektaklis žiūrovus pasieks dviem etapais. Jau nuo birželio 26 d. visą vasarą bus galima pažiūrėti virtualų spektaklį „Čipolinas“.

62-ąjį sezoną teatras dar iki Naujų metų pristatė dvi premjeras vaikams: Šarūno Datenio „Kaime nėra WI-FI“ (pagal danguolės Kandrotienės knygą) ir Jūratės Trimakaitės „Antis, Mirtis ir tulpė“ (pagal Wolfo Erlbrucho knygą), nominuotą Auksiniam scenos kryžiui spektaklių vaikams ir jaunimui kategorijoje. Be to, kartu su Lietuvos teatro ir kino muziejumi, „Lėlė“ surengė dvi parodas: „Vanduo ir žemė. Martinaičio trilogija Mazūro teatre“ bei „XS / studentų lėlių teatrai“ (parodų kuratorius - lėlininkas Rimas Driežis).

Vilniaus teatro „Lėlė“ nuotr.
Vilniaus teatro „Lėlė“ nuotr.