7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Martynas Budraitis apie gyvenimą prieš 30 metų

LNDT inf.
Nr. 30 (1309), 2019-09-27
Teatras Anonsai
Martynas Budraitis. M. Vorobjovaitės nuotr.
Martynas Budraitis. M. Vorobjovaitės nuotr.

https://lndt.podbean.com/e/pokalbis-su-lndt-generaliniu-direktoriumi-martynu-budraiciu/

 

Lietuvos nacionalinis dramos teatras pristato laisvės 30-mečiui skirtą interviu ciklą, kuriame LNDT teatrologė Daiva Šabasevičienė kalbina aktorius, režisierius, teatro darbuotojus, kviesdama papasakoti, kas vyko scenoje, užkulisiuose ir teatro bufete prieš pat Atgimimą ir jo metu – 1989-1990 metais.

 

Kokie kūriniai buvo pasirenkami spektakliams ir kokia atmosfera tvyrojo teatre, ar teatro žmonės vyko į Baltijos kelią, apie ką kalbėjo prieš spektaklius? Visus interviu bus galima rasti LNDT tinklaidžių platformoje: https://lndt.podbean.com/

 

Šį pokalbių ciklą sugalvojo LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis, tad jis ir yra pirmasis Daivos Šabasevičienės pašnekovas.

 

Kviečiame klausyti jų pokalbio, kuriame M. Budraitis prisimena, kad prieš trisdešimt metų buvo aktorystę studijuojantis vaikinas, vaidino keliuose Jono Vaitkaus spektakliuose, lankydavosi Lietuvos akademiniame dramos teatre (dabar – Lietuvos nacionalinis dramos teatras), kuris nebuvo labai populiarus, kaip susipažino su dailininke Jūrate Paulėkaite, kokie tuomet būdavo teatro vakarėliai ir pan.

 

80-ąjį sezoną LNDT skiria laisvės temoms. Teatro interneto svetainėje veikia naujas kalendorius, kuriame sugretinti dabar rodomi spektakliai su lygiai prieš trisdešimt metų rodytais spektakliais. Galima apsilankyti teatro archyve Teatroteka.lt, kur sukaupta visų senųjų spektaklių medžiaga - plakatai, afišos, programėlės. Įdomių faktų teatras pateikia ir savo Facebook paskyroje su saitažodžiu #LNDTpries30metu

 

Žymos:
LNDT inf.,
Martynas Budraitis. M. Vorobjovaitės nuotr.
Martynas Budraitis. M. Vorobjovaitės nuotr.