7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Cirkuliacija ’19“ – susitikime Dainavoje!

Rengėjų inf.
Nr. 22 (1301), 2019-05-31
Teatras Anonsai

„Cirkuliacija“- tai šiuolaikinio cirko festivalis Kaune, kasmet sutraukiantis vis didesnę ir įvairesnę publiką. Festivalio tikslas – supažindinti kuo daugiau žmonių su šiuolaikiniu cirku: jo raiškos subtilumu ir išskirtinumu, socialinėmis ir edukacinėmis jo galimybėmis. Pastebėta, kad šiuolikinis cirkas yra puiki priemonė suburti bendruomenę diskusijai. Būtent todėl, „Cirkuliacija“ birželio 3-16 d. kviečia visus norinčius kartu kurti šventę, kuri būtų prieinama, įdomi ir draugiška visiems.

Šiemet cirko miestelis birželio 3 -16 d. įsikurs Dainavos mikrorajone, buvusiuose vaikų namuose „Atžalynas“ (Partizanų g. 85). Jau tradiciniu tapęs cirko miestelis kasmet įsikuria vis kitoje Kauno vietoje. Visos cirko miestelio vietos turi kai ką bendro – tai miegamieji Kauno rajonai, kuriuose vis dar retai sutinkamas aktyvus kultūrinis ir bendruomeninis gyvenimas. Šiemet „Cirkuliacija“ taip pat kviečia atkreipti dėmesį į apleistus pastatus, kurie galėtų tapti aktyviai veikiančiais bendruomenių ir kultūros centrais.

Festivalio programoje numatoma daugybė nemokamų spektaklių, koncertų, diskusijų ir renginių visai šeimai. Birželio 13-16d. popietės bus skirtos senjorams, kuriuose jų lauks vaišės ir įvairūs žaidimai, o Bingo! turnyro metu kasdien bus galima laimėti kvietimus į vakarinius spektaklius, kuriuose pasirodys įdomiausi šiuolaikinio cirko atlikėjai iš visos Europos.

Vienas jų, italas Giorgio Bertolotti, pakvies į kosminio laivo vidų. Spektaklyje „Kosmonautas Jurijus“ atlikėjas kartu su partneriu Petr Forman tyrinės video-mappingo galimybes, kurios padės visiems pasijausti kaip tikroje kelionėje po kosmosą. Suomių trupė „Nonine“, tarp kurios narių ir lietuvis Kęstas Matusevičius pakvies į spektaklį „Nutikimai“ pagal Daniil‘o Charmso kūrybą.

Trupė iš Danijos „Glimt“ birželio 14 d. nagrinės šiuolaikinio ofiso darbuotojo kasdienybę spektaklyje „Sizifas kyla“. Belgai „Be Flat“ pasitelkdami parkūrą susidurs ir žais su miesto erdve, o žiūrovai galės pasinerti į akrobatinę kelionę po Dainavą spektaklyje „Sek mane“, kurios metu urbanistinė aplinka taps scena, o aplinkiniai garsai – muzika.

Pagrindinis festivalio akcentas – trupės iš Didžiosios Britanijos „Barely Methodical Troupe“ spektaklis „SHIFT“. Birželio 14 ir 15d. ši trupė pakvies žiūrovus patyrinėti teatrališkumo ir akrobatikos kupiną sapno realybę. Stipri akrobatika, pribloškiančiais cirko triukais ir stipriomis emocijomis pripildyti teatriniai pasirodymai – išskirtiniai šios trupės bruožai. Tai pirmasis šios trupės pasirodymas Baltijos šalyse, kurio negalima praleisti!

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Daugiau informacijos: www.cirkuliacija.lt

www.facebook.com/cirkuliacija

 

Žymos:
Rengėjų inf.,