7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pasirodė naujas „Teatro žurnalo“ numeris: daug asmeninių istorijų ir emocijų

„Teatro žurnalo“ inf.
Nr. 2 (1281), 2019-01-11
Teatras Anonsai

Šią savaitę pasirodęs naujasis „Teatro žurnalo“ numeris yra apie žmones, turinčius savo teatro idėją. Nuosekliai ją įgyvendinančius arba dar tik ieškančius kelių tai daryti. Apie savitus, originalių idėjų inspiruotus meno reiškinius. Apie tuos, kurie jau prašosi būti įvertinti iš laiko perspektyvos, ir apie tuos, kuriuos dar tik norisi pastebėti, susilaikant nuo kategoriškesnių vertinimų. Neretai šio numerio autoriai ir herojai nesusilaiko nuo emocijų ir asmeninių istorijų.

 

96 puslapių žurnalo numerio akiratyje – turiningi pokalbiai su tarpdisciplininės Kubos meno grupės „Omni Zona Franca“ nariais, slovėnų teatro režisieriumi Tomi Janežičiumi, Poznanės „Teatr Nowy“ režisiere, scenografe ir dramaturge Agata Duda-Gracz, jauna vokiečių režisiere Susanne Kennedy, kurią atvėrė režisierė Yana Ross. Taip pat publikuojami straipsniai apie Valentino Masalskio teatrą, „Meno ir mokslo laboratorijos“ veiklą, scenografo Jono Arčikausko kūrybą bei Vegos Vaičiūnaitės „Miraklio“ eksperimentus.

 

„Teatro žurnalo“ anketų skirsnis suteikia galimybę artimiau susipažinti su jaunųjų lietuvių režisierių bei teatro vaikams kūrėjų idėjomis. Nepamiršta ir teatro kritika, kuri taip pat gali turėti (arba ne) savo idėją ir profesinės veiklos viziją. Šio numerio autoriai – Rimantas Ribačiauskas, Ramunė Balevičiūtė, Akvilė Melkūnaitė, Laura Šimkutė, Rimgailė Renevytė, Kristina Steiblytė, Daiva Šabasevičienė, Aušra Gudavičiūtė ir Aušra Kaminskaitė.

 

Prisimenant kolegę ir bičiulę teatrologę Viktoriją Ivanovą (1988-2018), spausdinami jai skirti dramaturgų tekstai.

 

Žurnalo numerio koncepciją kaip visada vizualiai įprasmino Vilmanto Žumbio viršelio iliustracija ir viso leidinio dizainas.

 

„Teatro žurnalą“ galima įsigyti „Vagos“ knygynuose, „Narvesen“ parduotuvėse ir prekybos centruose.