7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Dramokratija“ kviečia eksperimentams nemokamose kūrybinėse dirbtuvėse

Rengėjų inf.
Nr. 42 (1279), 2018-12-21
Teatras Anonsai

Eidami į teatrą žmonės dažniausiai puikiai žino ko tikėtis. Jiems puikiai pažįstama antikinių, šekspyriškų, commedia dell’arte, realistinių pjesių forma. Praėjusio amžiaus gale ėmė atsirasti paveikūs dramaturgijos kūriniai, išeinantys už scenos ir teatro apskritai ribų, panaudojus naujausias technines galimybes. Dabar atėjo laikas sukurti lietuvišką pjesės formą – teatrų scenose pasirodo vis daugiau lietuviškos dramaturgijos kūrinių, o kalbas, jog Lietuvoje nėra dramaturgų keičia tautinės pjesės formos paieškos. 

 

Šiuolaikinės dramaturgijos festivalis „Dramokratija“ grįžta ir kviečia iš naujo atrasti rašymą scenai. Šįsyk festivalis jaunuosius dramaturgus drąsins laužyti visas žinomas taisykles ir eksperimentuoti su tekstais teatrui – kuriant santykį su žiūrovais, savą pjesės struktūrą, kalbą ir t.t. 2019 m. jau penktą kartą vyksianti „Dramokratija“ ir ne tik suteikia platformą būti išgirstiems, bet ir skatina tobulinti savo rašymo įgūdžius. Šįsyk festivalis kviečia registruotis į nemokamas kūrybines dirbtuves su švedų dramaturge ir režisiere AnnaLina Hertzlig, kurios vyks festivalio geriausio draugo „Kablio“ erdvėse. Dešimt jaunų ir pradedančių dramaturgų, iki sausio 5 d. el. paštu [email protected] atsiuntę savo motyvaciją, pjesės idėją ir pirmuosius dešimt pirmosios versijos puslapių bus atrinkti dalyvauti dirbtuvėse.

 

Kūrybines dirbtuves vesiančios AnnaLinos Hertzlig darbai yra pasirodę Stokholmo miesto, Karališkajame Švedijos bei Suomijos, Gruzijos ir Baltijos šalių teatrų scenose. Ji dažnai veda tarptautines kūrybines dirbtuves, kuriose itin daug dėmesio skiria šiuolaikinėms pjesėms ir naujoms dramos bei pasirodymų formoms. AnnaLina Hertzlig yra viena iš šiuolaikinės dramaturgijos laboratorijos ir teatro „DramALH“ steigėjų bei vaikų ir jaunimo teatro „jaunoji scena / rytai“ meno vadovė.

 

Penktasis šiuolaikinės dramaturgijos festivalis „Dramokratija“ vyks 2019 m. balandžio 23–28 dienomis. Kasdienes festivalio naujienas sekite „Dramokratijos“ „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.
 

Žymos:
Rengėjų inf.,