7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniaus miesto teatras „Atviras ratas“ jaunuolius kviečia į kūrybines dirbtuves su režisieriumi Aidu Giniočiu

Rengėjų inf.
Nr. 23 (1260), 2018-06-08
Teatras Anonsai
„Atviras ratas“ jaunuolius kviečia į kūrybines dirbtuves. Organizatorių nuotr.
„Atviras ratas“ jaunuolius kviečia į kūrybines dirbtuves. Organizatorių nuotr.

Liepos 23-27 dienomis Vilniaus miesto teatras ATVIRAS RATAS 16-19 metų jaunimą pirmą kartą pakvies dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse pagal „Atviro rato“ teatrinį metodą, kurias ves šio metodo autorius, režisierius, aktorius, teatro pedagogas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Aidas Giniotis. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai penkias dienas praleis po penkias valandas gilindamiesi ne tik į spektaklio kūrimo principus, bet ir į savo pačių gyvenimo tikslus, iššūkius bei problemas, o pažindindamiesi su šia teatro kūrimo forma atras naujus tarpusavio bendravimo ir supratimo būdus.

 

Šios kūrybinės dirbtuvės – Lietuvoje precedento neturintis reiškinys, A. Giniočio jau organizuotas Vokietijoje, Bulgarijoje bei JAV. Teatro Atviras ratas spektakliai žiūrovams puikiai atpažįstami dėl juose slypinčio edukacijos momento, siekio jaunai publikai suteikti galimybę pakeisti savo požiūrį į įvairius gyvenimo reiškinius. Dėl šios priežasties kūrybinės dirbtuvės – ne bendro pobūdžio pažintis su teatru, o kryptingas, Atviro rato misiją bei vertybes atitinkantis darbas su jaunu žmogumi. Organizatorių teigimu, Atviro rato metodas – tai universalus teatro meno pažinimo kelias: čia žmonės, sėdintys ratu, prisimena ir dalinasi savo gyvenimo įspūdžiais, mokosi juos perteikti kitiems pasakodami autobiografines istorijas, o šios virsta į savotišką teatrinį žaidimą, įtraukiantį visus dalyvius. Tokiu būdu kiekvienas gali prisiliesti prie aktoriaus profesijos, išbandyti dramaturgijos rašymo procesą ar tiesiog susipažinti su alternatyvia teatro kūrimo forma, kuri veda į gilesnį savęs bei kitų pažinimą. Šio metodo pagrindu 2004 m. A. Giniotis kartu su LMTA II kurso Vaidybos studentais sukūrė spektaklį – autobiografines improvizacijas „Atviras ratas”, kuris tapo vėliau įkurtos teatro laboratorijos savotiška vizitine kortele. Dešimt metų įvairiuose Lietuvos kampeliuose rodytos teatrinės improvizacijos sulaukė nemažai pasekėjų tarp teatro pedagogų, drauge su vaikais mėginančių kurti šio spektaklio įkvėptus teatrinius bandymus. Kūrybinės dirbtuvės suteiks besidomintiems galimybę dirbti su pačiu “Atviro rato” metodo autoriumi bei pasijusti pilnaverte kūrybine grupe.

 

Atviro rato dirbtuvės skirtos ne kiekvienam – 16-19 metų moksleiviai (arba šiais metais mokyklą baigę abiturientai) norėdami dalyvauti turės užpildyti registracijos formą, priversiančią pasitelkti kūrybiškumą ir atskleisti motyvaciją tapti vienu iš keliolikos dalyvių. Užpildytų anketų organizatoriai lauks iki birželio 21 d. (imtinai), o atrinktus dalyvius informuos asmeniškai. Intensyvų kūrybinį darbą, vyksiantį Menų spaustuvės studijoje, vainikuos bendras pasirodymas Kišeninėje salėje, atviras dirbtuvių dalyvių bičiuliams bei artimiesiems. Kviečiame registruotis ir atrasti save teatre! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYDpUdygwNgvOFHTgXwpP8cvssi-Ca1_0OOlhfokvTe_vQrw/viewform

                     

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Atviras ratas“ jaunuolius kviečia į kūrybines dirbtuves. Organizatorių nuotr.
„Atviras ratas“ jaunuolius kviečia į kūrybines dirbtuves. Organizatorių nuotr.
Režisierius ir teatro pedagogas Aidas Giniotis. M. Siruso nuotr.
Režisierius ir teatro pedagogas Aidas Giniotis. M. Siruso nuotr.