7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vakaras, skirtas garsiam scenografui Julianui Tabakovui

VMT inf.
Nr. 39 (1233), 2017-11-24
Teatras Anonsai
Julianas Tabakovas
Julianas Tabakovas

Vilniaus mažasis teatras tęsia renginių ciklą „Susitikimai Vilniaus mažajame teatre" ir artėjant spektaklio  „Dviese sūpuoklėse" premjerai, kviečia į susitikimą su vienu iš šio spektaklio kūrėjų – scenografu Julianu Tabakovu. Jo kūryba  apima ne tik teatro scenovaizdžius, kostiumus, performansus, fotografiją, knygų iliustraciją ir autorinių filmų režisūrą, bet ir madų šou. 

Mokęsis menų Sofijoje, Paryžiuje ir Londone, per penkiolika savo kūrybinio darbo metų dailininkas yra sukūręs scenografiją daugiau kaip 35 spektakliams Sofijos, Maskvos, Stokholmo, Upsalos ir Gioteburgo teatruose. Šis dailininkas yra pažįstamas  ir Lietuvos publikai. Lygiai prieš dešimtį metų (2007m.), bendradarbiaudamas su švedų režisieriumi E. Glaster, jis sukūrė scenografiją W. Shakespeare'o „Audrai".  Per „nesimatymo" su kūrėju  dešimtmetį ne tik išaugo dailininko patirtis, bet susikristalizavo ir savitas jo plastinės kalbos stilius. Ypatingas vaizdų estetizmas, formuojantis subtiliausius nuotaikų niuansus, visumos stilingumą modeliuojanti šviesa  – tai tik keli jo meninės leksikos bruožai. Kūrybinę Tabakovo  jėgą  ir jo vaizdinių unikalumą  įkūnija net jo kūrinių fragmentai. Pavyzdžiui, 2012 m. jo  sukurto autorinio filmo „Tzvetanka"  kadrai.

Vilniaus mažasis teatras kviečia žiūrovus pasižiūrėti minėto  filmo ištrauką bei  susitikti su pačiu Julianu Tabakovu.  Renginys vyks gruodžio 1 d. 18.30 val. Vilniaus mažojo teatro fojė.  Įėjimas į renginį – nemokamas. Vakaro moderatorė – dailėtyrininkė dr. Dalia Karatajienė.

 

Julianas Tabakovas
Julianas Tabakovas