7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paskutinėje sezono premjeroje – nauji Kaukų šeimynėlės nuotykiai

Rengėjų inf.
Nr. 17 (1169), 2016-04-29
Teatras Anonsai
Kaukutė
Kaukutė

Gegužės  1-ąją, Motinos dienos proga, Kauno valstybinis lėlių teatras pakvies į paskutinę 58-ojo sezono  premjerą – spektaklį vaikams nuo 3 m.  „Noriu – negalima, reikia – nenoriu“.   
Lėlių teatro žiūrovai, puikiai pažįstantys žaviąją Kaukų šeimynėlę iš repertuarinio spektaklio  „Šeimynėlė iš Didžiosios girios“ (pastatytas 2010 m.), išvys naujus mylimų personažų, atkeliavusių iš  religijotyrininko, etnologo, prozininko, publicisto ir eseisto Gintaro Beresnevičiaus pasakų, nuotykius. 
Šįsyk  Kaukučių šeimoje neeilinis įvykis – švenčiamas Kaukutės gimtadienis! Bet išsvajotoji dovana nėra tokia, kokios ji troško, o ir svečiai elgiasi ne taip, kaip mažoji sukaktuvininkė tikėjosi. Tik kuomet likimo valiai palikta dovana – naminis gyvūnėlis Strakalas – dingsta, Kaukutė labai susirūpina ir drauge su broliu bei šulinio gyventoju Maumu išsiruošia jo ieškoti į Didžiąją girią.
Drauge su spektaklio herojais švęsdami gimtadienį ir klajodami po girią, pilną pavojų ir išbandymų,  mažieji žiūrovai lengvai atpažins situacijas, kurias ne kartą patys yra išgyvenę, o suaugusieji turės galimybę su šypsena mėgautis stereotipinėmis šeimos santykių peripetijomis. 
Vengdami  nuobodaus pamokančio tono ir didaktiškumo, spektaklio kūrėjai siūlo į daugelį rimtų temų pažvelgti su šypsena, pasišaipant iš savo silpnybių ir akcentuoja daugelio kartų patikrintas gyvenimo tiesas – tik artimųjų meilė, rūpestis vienas kitu ir gebėjimas prisiimti atsakomybę už savo poelgius, yra prasmingo gyvenimo pagrindas.
Spektaklį režisavo Andrius Žiurauskas; lėles, scenografiją ir vaizdo projekcijas kūrė dailininkė iš Ukrainos Lesia Lučko; muzikos autorius – Bogdanas Ščepanskis (Lenkija).
Vaidina: Remigijus Endriukaitis, Audronė Grėbliauskienė, Jolita Ross, Laima Strazdauskienė, Andrius Žiurauskas / Darius Krapikas
Premjera – 2016 m. gegužės 1 d. 12 val.

 

Kaukutė
Kaukutė