7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šiuolaikinės dramaturgijos festivalis „Dramokratija“ pristatė pjesių skaitymų programą

Rengėjų inf.
Nr. 15 (1167), 2016-04-15
Teatras Anonsai
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija

Šių metų festivalio šūkis - „Mūzos eina out“. Jaunieji dramaturgai tiki, jog įkvėpimas gali slypėti už kiekvieno kampo, tereikia paklaidžioti po savo miestą ir pavedžioti žiūrovus, tad festivalis džiaugiasi gausiu draugų būriu visame Vilniuje. „Dramokratija 2016“  skaitymai vyks Bukowski bare, SOHO klube, Downtown forest hostel & camping terasoje, Morning glory kavinėje, Swedbank terasoje, Profsąjungų rūmuose, ŠMC kavinėje. Pirmajame festivalyje pernai vyko verstų užsienio pjesių skaitymai. Šiais metais dramaturgai pristatys pačių rašytus kūrinius. Daugumai jų tai bus rašymo teatrui debiutas. Po kiekvieno renginio kūrėjai kvies žiūrovus į diskusijas.
Netikėtomis aplinkybėmis susitinka keturi skirtingi žmogaus elementai: protas, širdis, kūnas ir siela. Ar gali būti tobuliau už tobulybę? Kokia yra tobula moteris? Ar įmanoma ją susikurti? Kaip ilgai galima „pasotinti“ žmogų viltimi, jog netolimoje ateityje keksiukai bus skanesni, sotesni ir tu jų gausi daugiau? Ar galima nuoširdžiai džiaugtis kito laime ir nepavydėti, nebandant savęs parodyti geresniu? Ką gali priminti mylimiausia vaikystės suknelė?  Ar tikrai Jolanta norėjo būti Jolanta bei Boleslovas – Boleslovu? Ar kūrėjui moraline prasme leidžiama daugiau?  Apie ką kalba tris vegetariškus ir penkis su kiauliena užsisakę tie, kurie visada sėdi tau už nugaros ar prieky tavęs? 

Tai yra klausimai, kuriuos savo pjesėse kelia dramaturgai, tai, kuo  šiuo metu gyvena jauni žmonės. Festivalio metu galėsite išgirsti šias pjeses: Irenos Kunevičiūtės „Ko manęs niekada nepaklaustum“, Andros Kavaliauskaitės „Eksperimentas“, Birutės Kapustinskaitės „Niekada nežinai“, Indrės Bručkutės „Vizitinės kortelės žmogus“, Živilės Zablackaitės „Goodbye, Adieux, Aufwiedersehen, Iki“, Sigitos Bukantaistės „Šventųjų balkonas“, Dovilės Statkevičienės „Aštuonios minutės“, Mariaus Meilūno „Aukcionas“. Pjeses skaitys aktoriai Oneida Kunsunga, Martynas Vaidotas, Rimantė Valiukaitė, Petras Kuneika, Gabija Siurbytė ir kiti.

Plačiau su programa kviečiame susipažinti„Dramokratija 2016“ puslapyje https://www.facebook.com/Dramokratija/
Antrasis šiuolaikinės darmaturgijos skaitymų festivalis „Dramokratija 2016“  vyks balandžio 18-24 dienomis Vilniuje.
Festivalį organizuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Renginio draugai: Open House Vilnius, Coffee Inn, Bukowski, Soho, Morning Glory, Downtown Forest Hostel&Camping.
Kviečiame dalyvauti!

Spaudos konferencija
Spaudos konferencija