7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Karantinas: teatras namuose

Pokalbių grupė „Kugelis“

Nr. 15 (1336), 2020-04-17
Tarp disciplinų Paraštės
Antoine Watteau, „Žilis“. 1718–1720 m.
Antoine Watteau, „Žilis“. 1718–1720 m.

Inventorius: kambarys, internetas, nešiojamas kompiuteris, trys kėdės, antklodė, šluota, švarkas, atsuktuvas, grynieji pinigai (banknotais). Taip pat spragėsiai, plastikinis puodelis ir gėrimai.

1. Raskite internete turiningą spektaklį arba operą, pagal skonį. Pasirinkimas platus: Niujorko Metropoliteno opera, Londono Nacionalinis dramos teatras, Lietuvos nacionalinis dramos teatras.

2. Visiškai užtemdykite kambarį. Turi būti tamsu.

3. Nepamirškite praverti lango: galbūt girdėsis kaimynų balsai ir, jeigu Jums šį vakarą ypač sekasi, kosulys.

4. Atsisėskite ant kėdės su atlošu, raskite kuo mažesnę. Kėdė neturėtų būti labai patogi.

5. Antrą kėdę statykite priešais. Tinkamas atstumas – kad pajudėjus į ją įsiremtų Jūsų keliai.

6. Trečiąją kėdę irgi statykite priešais. Atremkite į ją šluotkotį, ant jo pakabinkite švarką. Pasistenkite, kad švarkas nors šiek tiek užstotų ekraną.

7. Antklodę ištempkite, pakabinkite virš galvos. Taip susidarys įspūdis, jog sėdite balkone.

8. Spektaklio aprašymą pasižiūrėkite per išmaniojo telefono naršyklę. Tada išmeskite šešis eurus (banknotais, idant monetos nesužeistų praeivių) pro langą.

9. Jeigu Jūsų teatro patirtis – užsienyje, pasiruoškite iš anksto dubenį spragintų kukurūzų. Pastatykite tą dubenį už savo kėdės. Tai Jums suteiks progą spektaklio metu retkarčiais atsisukti ir pasipiktinti, kad teatre taip nepagarbiai valgomi spragėsiai.

10. Po kėde pasidėkite rankinuką ir skėtį. Rankinuke palikite telefoną su užstatytu priminimu. Tegul priminimo skambutis skamba garsiai, tiks Čaikovskio „Gulbių ežero“ melodija. Nepamirškite telefoną įgrūsti kuo giliau, geriausia virš jo laikyti atidarytą kosmetinę, kurios turinys išbyrės Jums ėmus ieškoti tamsoje „Gulbių ežero“ melodijos šaltinio.

11. Vyno arba nealkoholinio gėrimo su ledu įsipilkite į pusės litro dydžio plastikinį puodelį. Pasidėkite ant žemės, prie kojų. Nesijaudinkite, tikrai kažkuriuo metu išpilsite jį ant kilimo.

12. Tualetą paruoškite iš anksto. Sugadinkite spyną, kad neatsidarytų durys. Atsuktuvą paslėpkite taip, kad Jūsų nagingasis karantino partneris ieškotų jo ilgai, kol jūs trypčiosite prie durų, nerimaudami, kad prasidės antras veiksmas.

13. Svarbiausia, nesijaudinkite – net ir namuose galima atkurti visapusišką aukštosios kultūros patirtį. Nesirkite. Likite namie.

Antoine Watteau, „Žilis“. 1718–1720 m.
Antoine Watteau, „Žilis“. 1718–1720 m.