7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šiuolaikinio šokio daigai: tarptautinis studentų festivalis „Šhock Academia“ prasideda!

Rengėjų inf.
Nr. 22 (1301), 2019-05-31
Šokis Anonsai

Gegužės 31 bei birželio 3–4 d. šeštąjį kartą organizuojamas tarptautinis šokio festivalis „Šhock Academia“. Festivalio organizatorė – Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) – šokti pradėjo prieš dvidešimtį metų, tad šių metų programoje neatsitiktinai kviečiama pažinti įvairius požiūrius į šokį, jo formas edukaciniame lygmenyje.

 

Lietuva, Latvija, Estija, Suomija, Didžioji Britanija, Nyderlandai, Izraelis – šių šalių mokyklų atstovai pristatys šiuolaikinio šokio pasirodymus, filmus ir ves paskaitas tris dienas truksiančiame festivalyje Menų spaustuvėje bei LMTA Balkono teatre.

 

Atidarymo vakarą, gegužės 31 d., Menų spaustuvėje bus pristatomos dvi premjeros bei speciali miniatiūrų programa. Festivalio pradžią skelbs diplomančių Monikos Voišnytės ir Juditos Vassos spektakliai. 19 val. Kišeninėje salėje apie susitaikymą su visuomenės primetamais standartais kvies pamąstyti „Bling Bling Bang“ (chor. Monika Voišnytė), o jau 20 val. spektaklis „Išeitis“ klaus kaip dažnai dažnai esame savo veiksmų, įpročių bei pasirinkimų įkaitais. Vakarą 21 val. Kišeninėje salėje užbaigs „Mažos formos iš Europos“ – užsienyje šokį studijuojančių lietuvių ir jų kolegų miniatiūrų programa.

 

Birželio 3 d. šokio šurmulys persikels į Gedimino prospektą – LMTA Centrinius rūmus. Vakaras prasidės neįprastoje, tačiau įspūdingoje erdvėje – Akademijos rūsyje, Akmeninėje salėje. Nuo 17 val. choreografė, atlikėja ir savamokslė vizualiųjų menų kūrėja iš Helsinkio menų akademijos, Sonja Jokiniemi, čia skaitys paskaitą apie žmogaus-daikto santykį „Entangled Relations: Innanimate Worlds and Other Languages“. Nerti dar giliau į menkai pažintą meninių tyrimų lauką, aptarti „vertimo“ sąvoką ir jos įtaką choreografiniams procesams nuo 18 val. kvies choreografė, atlikėja Jenni Elina von Bagh paskaitoje „Adapting Translation As an Approach In Artistic Processes“. Kiek vėliau, 19 val. LMTA Balkono teatre pasirodys Izraelio muzikos ir šokio akademijos studentai. Apie susitaikymą su skaudžiomis netektimis, kurios slypi mūsų visų atmintyje, karo kontekste svečiai nagrinės spektaklyje „Ir vėl iš naujo“. Trečioji fesitvalio premjera – Ugnės Kavaliauskaitės „I Cure“ – bandys bent akimirkai sustabdyti laiką prieš paskutiniąją dieną...

 

„Šhock Academia“ Birželio 4 d. 19 val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje kvies pasinerti į šokio vaizdinių sapną. Svečiai iš Latvijos kultūros akademijos bandys sužinoti ar „Pjeras – miręs?“, LMTA Klaipėdos fakulteto studentai pristatys miniatiūras„I Love You, Jack“„(Ne)tikra“„Užsikimšęs“ bei „Užmirštas miestelis“, o šokėjai iš Jungtinės Karalystės Edge Hillo universiteto bandys pasiekti „Išsilaisvinimą“. Po nedidelės pertraukos 20:20 val. „Counterpoint progressions“ (judesio konsultantė Aira Naginevičiūtė) šokis susidurs su elektronine muzika atskleis nepažintąsias kryptis. Festivalį 21 val. Menų spaustuvės kavinėje užbaigs Šokio filmų peržiūra. Skirtingos žanro prieigos atsiskleis LMTA, Nyderlandų Naujosios šokio raiškos (SNDO) bei Talino Universiteto Baltijos kino ir medijų mokyklų darbuose.

 

Visi festivalio renginiai – nemokami. Plačiau susipažinti su „Shock Academia“ programa ir naujienomis galite svetainėje www.shockacademia.lt.

Žymos:
Rengėjų inf.,